Het Ambachtelijk IJscentrum op Bakkersvak

06-09 Bakkersvak foto 6 op p9

Aan de Bakkersvak is dit jaar voor het eerst het segment ijs toegevoegd. Het Ambachtelijk IJscentrum is ook aanwezig op deze vakbeurs. Het IJscentrum heeft de jury van de Gelato Festival Challenge samengesteld en heeft een stand op het IJsplein.

Gelato Festival Challenge

Het Ambachtelijk IJscentrum werkt al jaren nauw samen met vele leveranciers die hun producten of diensten leveren aan de ambachtelijke ijsbranche. Carpigiani is vanaf dag 1 bij het IJscentrum betrokken en organiseert tijdens Bakkersvak de Gelato Festival Challenge. De organisatie van deze wedstrijd heeft gevraagd of het Ambachtelijk IJscentrum de jury zou willen samenstellen.

De Gelato Festival Challenge vindt plaats op maandag 5 maart. De wedstrijdervaring die het IJscentrum de afgelopen jaren heeft opgebouwd staat borg voor een neutrale en objectieve beoordeling door professionele juryleden. Het IJscentrum wenst alle deelnemers veel succes.

Ambachtelijk IJscentrum

Tijdens Bakkersvak staat het Ambachtelijk IJscentrum met een stand op het IJsplein. Bezoekers kunnen hier informatie krijgen over het lidmaatschap en de activiteiten van de vereniging, en over de cursussen van het IJscentrum-Kennis.

Ook kunnen bezoekers meer te weten komen over de actie voor “Thijn”. Een aantal IJssalons serveren dit jaar een speciale Coupe Thijn, waarvan een deel van de opbrengst ten goede komt aan deze stichting.

Lees ook
Verhoog je omzet met verkoop voorverpakt ijs

Verhoog je omzet met verkoop voorverpakt ijs

Ice This Day is op 14 september dit jaar afgetrapt met een workshop over het opbouwen van je eigen merknaam en klantenkring. Hierop volgend deelt Jochem Neyens, de Belgisch-Limburgse eigenaar van De Potter & Oma’s IJs, zijn tips en ervaringen over hoe hij zijn bedrijf liet groeien door de verkoop van bekers ijs bij lokale supermarkten.

Op naar 10 jaar Bakkersvak in 2022

Op naar 10 jaar Bakkersvak in 2022

In deze editie van Bakkers in Bedrijf trappen we eindelijk af met beursnieuws uit de sector. Corine Visser, Head of Cluster bij Easyfairs en daarmee eindverantwoordelijke van Bakkersvak, neemt ons mee in het laatste nieuws rondom de beurs: “Eindelijk mogen we weer, en wat is het bijzonder om te zien wat een beurs aan emoties bij mensen teweegbrengt.”

Zo pakte IJssalon Lo Solé de coronacrisis aan – met tips van concullega’s

Zo pakte IJssalon Lo Solé de coronacrisis aan – met tips van concullega’s

“We zijn behoorlijk creatief geweest”, vertelt Joep Minten als we hem vragen hoe hij en Inge Groenewegen van ijssalon en lunchroom Lo Solé de coronacrisis hebben aangepakt. Van familieboxen met ijstapas tot samenwerking met andere ondernemers, een webshop en tijdelijk een extra terras aan de overkant van de weg: “Het is niet onze aard om af te wachten.”...