Het Ambachtelijk IJscentrum op Bakkersvak

06-09 Bakkersvak foto 6 op p9

Aan de Bakkersvak is dit jaar voor het eerst het segment ijs toegevoegd. Het Ambachtelijk IJscentrum is ook aanwezig op deze vakbeurs. Het IJscentrum heeft de jury van de Gelato Festival Challenge samengesteld en heeft een stand op het IJsplein.

Gelato Festival Challenge

Het Ambachtelijk IJscentrum werkt al jaren nauw samen met vele leveranciers die hun producten of diensten leveren aan de ambachtelijke ijsbranche. Carpigiani is vanaf dag 1 bij het IJscentrum betrokken en organiseert tijdens Bakkersvak de Gelato Festival Challenge. De organisatie van deze wedstrijd heeft gevraagd of het Ambachtelijk IJscentrum de jury zou willen samenstellen.

De Gelato Festival Challenge vindt plaats op maandag 5 maart. De wedstrijdervaring die het IJscentrum de afgelopen jaren heeft opgebouwd staat borg voor een neutrale en objectieve beoordeling door professionele juryleden. Het IJscentrum wenst alle deelnemers veel succes.

Ambachtelijk IJscentrum

Tijdens Bakkersvak staat het Ambachtelijk IJscentrum met een stand op het IJsplein. Bezoekers kunnen hier informatie krijgen over het lidmaatschap en de activiteiten van de vereniging, en over de cursussen van het IJscentrum-Kennis.

Ook kunnen bezoekers meer te weten komen over de actie voor “Thijn”. Een aantal IJssalons serveren dit jaar een speciale Coupe Thijn, waarvan een deel van de opbrengst ten goede komt aan deze stichting.

Lees ook
Ambachtelijke ijsbranche en Easyfairs willen opnieuw samenwerken tijdens IJs-Vak 2021

Ambachtelijke ijsbranche en Easyfairs willen opnieuw samenwerken tijdens IJs-Vak 2021

De vakbeurs IJs-Vak staat op 7, 8 en 9 maart 2021 op de kalender. De ambachtelijke ijsbranche spreekt de intentie uit om komende editie voor het derde jaar op rij een samenwerking aan te gaan beursorganisator Easyfairs.

Ambachtelijke ijsbranche geschokt over uitzending Keuringsdienst van Waarde

Ambachtelijke ijsbranche geschokt over uitzending Keuringsdienst van Waarde

Vol verbazing keken ambachtelijke ijsbereiders naar de uitzending van Keuringsdienst van Waarde over ‘IJssalonijs’, het fabrieksijs dat in de schappen van de supermarkt ligt onder de noemer ‘ambachtelijk’. Waar vooraf gehoopt werd op het maken van een duidelijk onderscheid tussen het ijs van de retailgigant en een schepijsje van een ambachtelijke ijssalon,...

NL IJS naam van sectorhuis voor ambachtelijke ijsbereiding

NL IJS naam van sectorhuis voor ambachtelijke ijsbereiding

Na een lange voorbereidingstijd is het zover: het sectorhuis voor de ambachtelijke ijsbereiding ziet binnenkort het licht. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de statuten. Vanaf medio november is NL IJS de naam van hét virtuele clubhuis van de ambachtelijke ijsbereidingssector. Met de nieuwe stichting willen de aangesloten clubs zich sterk maken...