IJssalons halen meer dan 12.000 euro op voor Giro555

Actie Giro555

De ijsjesactie voor Giro555 van het Ambachtelijk IJscentrum was een succes. De ijssalons haalden meer dan 12.000 euro op met de verkoop van het speciale Oekraïense appeltaart ijsje Yabluchnyk.

“Wow, wow en nog eens wow”, staat er te lezen op de website van het Ambachtelijk IJscentrum. “De ijsjesactie voor giro 555, die Ambachtelijk IJscentrum samen met haar leden hield op 24 maart, heeft ruim 12.000 euro opgebracht. €12.248,45, om precies te zijn.”

De actie

Het Ambachtelijk IJscentrum koos er dit jaar voor om tijdens European Gelato Day geen activiteiten in de ijssalons te organiseren, maar bedacht een actie voor Oekraïne. “We zetten ons graag, met alle ijsliefhebbers, in voor onze verre oosterburen", meldde het Ambachtelijk IJscentrum. "Want wat is als ijssalon nu een betere dag om een land dat onderdeel is van Europa te steunen, dan de Europese Dag van het Ambachtelijk IJs?”

Meer dan 12.000 euro is er bij elkaar geschept voor het goede doel. Hartverwarmend! 

Zestig ijssalons deden mee aan de actie. Het was een succes. Bij IJssalon Trio in Arnhem pinden klanten zelfs bij voor Giro555. IJssalon Moments in Voorschoten maakte speciale vouchers voor Oekraïense vluchtelingen, die daarmee gratis twee bolletjes ijs mochten halen. Veel ijssalons rondden de opbrengst naar boven af, waarmee de teller op 12.248,45 euro kwam te staan. En dat is nog niet het volledige eindbedrag. Verschillende ijssalons gaan door met de actie en verkopen het ijs nog steeds.

Yabluchnyk-ijs

SVH Meesterijsbereider Hans Kennis ontwikkelde het recept voor Yabluchnyk-ijs. Het ijsje, gebaseerd op de gelijknamige Oekraïense appeltaart, bevatte onder andere verse goudreinet en echte kaneel. De opbrengst van de verkoop van dit ijsje ging naar Giro555 voor Oekraïne.

Geen nieuws van Vakblad IJs meer missen? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

Inschrijven voor de nieuwsbrief
Dossiers
Lees ook
Inauguratie van SVH Meesterijsbereider Hidde de Brabander

Inauguratie van SVH Meesterijsbereider Hidde de Brabander

Bijna een jaar na de SVH Meesterproef is Hidde de Brabander, manager van het IJscentrum, geïnaugureerd tot SVH Meesterijsbereider. In het gezelschap van vrienden, familie, collega’s en andere relaties trad hij toe tot het Gilde van SVH Meesterijsbereiders.

Oudste ijsbeurs Mostra Internazionale del Gelato komt eraan

Oudste ijsbeurs Mostra Internazionale del Gelato komt eraan

In het Italiaanse Longarone vindt van 27 tot en met 30 november Mostra Internazationale del Gelato (MIG) plaats. De wedstrijd Coppa d’Oro is een belangrijk onderdeel van deze beurs. Bij de vorige editie haalde de Nederlandse Maria Kaizer de top 5.

Daling graanprijzen weinig invloed op prijs van brood

Daling graanprijzen weinig invloed op prijs van brood

Sinds de oorlog in Oekraïne is de prijs van tarwe enigszins gedaald. Een kilo tarwe kost nu 320 euro: dat is 120 euro goedkoper dan tijdens de piek van de graanprijzen in mei. Hier is voor bakkers en consumenten nog niet veel van te merken, schrijft NOS.

Altijd op de hoogte blijven?

 

Abonneer
 

of

Meld je aan voor de nieuwsbrief