Nieuws

Bakkerij en hoofdkantoor Heerschap naar Nederweert

Heerschap Groep

De Heerschap Groep heeft een perceel van ruim 8.000m2 verworven op bedrijvenpark Pannenweg II langs de A2 in Nederweert. Binnenkort komt hier het nieuwe hoofdkantoor en een hypermoderne ambachtelijke bakkerij. De bakkerij moet in het voorjaar van 2019 gereed zijn. De bakkerij gaat zes Jumbosupermarkten van Heerschap en de bakkerijwinkel in Roggel dagelijks van brood en banket voorzien.

De Heerschap Groep zetelt sinds de oprichting in 1966 in Roggel. De huidige bakkerij in Roggel werd in 1979 geopend achter het ouderlijk huis van de familie Heerschap. Nu dient het woonhuis als hoofdkantoor. Het bedrijf gaat voor de nieuwe bakkerij de modernste apparatuur gebruiken, maar het ambachtelijk karakter blijft wel de boventoon voeren. Ook duurzaamheid staat bij de realisatie van de plannen hoog in het vaandel.

Stan Heerschap, directeur van de Heerschap Groep: “De nieuwe locatie in Nederweert garandeert de continuïteit van ons prachtige bedrijf en de hoge kwaliteit van onze ambachtelijke producten. Ik verwacht dat we in het voorjaar van 2019 de nieuwe bakkerij en het nieuwe hoofdkantoor kunnen openen, dat tevens gaat fungeren als opleidingslocatie voor alle medewerkers. Onze oude thuisbasis Roggel verlaten we overigens niet helemaal, want de bakkerijwinkel aan de Dorpstraat blijft gewoon zeven dagen per week geopend.”

De aankondiging van de bouw op bedrijvenpark Pannenweg II volgt op de presentatie door Stan Heerschap van een nieuw centrumplan voor Nederweert. Heerschap: “In Nederweert hebben we  destijds onze eerste supermarkt geopend. Het is mooi hoe nu de wereld van supermarkten en bakkerij, midden in ons marktgebied, bijna letterlijk bij elkaar komen. Ook dit heeft voor ons een rol gespeeld bij de keuze van de nieuwe locatie.”

Deze maand start de Heerschap Groep in de wijk Leuken in Weert tevens met de bouw van een nieuwe Jumbo, ter vervanging van de huidige vestiging in die wijk.

Deel dit artikel

Verwante dossiers: