Wie wordt Leerbedrijf van het Jaar 2017?

23 maart 2017

Patisserie Linnick uit Amsterdam, Christian Chocolaterie Patisserie uit Oss en Banketbakkerij Lex Verkley uit Soest wachten vol spanning op de uitslag. Wie van hen wordt Leerbedrijf van het Jaar Bakkerij 2017? Op 4 april wordt de uitslag bekend gemaakt tijdens de MBO Kampioenendag in Wageningen.

Leerbedrijf van het jaar

De drie genomineerde leerbedrijven hebben op maandag 13 maart hun leerbedrijf, de opleidingsvisie en hun werkwijze toegelicht aan de commissie Leerbedrijf van het Jaar. Nu is het afwachten wie de opvolger wordt van Banketbakkerij Oonk uit Enschede. De jury typeerde dit bedrijf, dat in 2016 ook als enige bakkerij in Nederland drie sterren won tijdens Bakker met Ster, als een sociaal bedrijf waar alles is gericht op leren en het coachen van leerlingen.

Commissie

De verkiezing Leerbedrijf van het Jaar is een initiatief van de sociale partners uit de bakkerijsector. De commissie bestaat uit vertegenwoordigers van NBOV, FNV Bondgenoten, ROC, SBB en winnaars van voorgaande Leerbedrijven van het Jaar. De verkiezing is in het leven geroepen om het leren in de praktijk te stimuleren en de waarde die leerbedrijven voor de bakkerijsector en de ROC’s hebben onder de aandacht te brengen.

Altijd op de hoogte blijven?