Interactieve bijeenkomst 'Winst maken met reststromen'

4 april 2016

WAGENINGEN - In de Circulaire Economie staat hergebruik van producten en grondstoffen en het minimaliseren van waardevernietiging centraal. Een goed circulair plan leidt tot minder grondstoffenverbruik, minder afval en een kosteneffectieve manier van werken door hergebruik. Food Valley NL en MVO Nederland organiseren donderdag 7 april een interactieve bijeenkomst ‘Winst maken met reststromen’ waarin ondernemers, onderzoekers en andere experts vertellen over de mogelijkheden.

Interactieve bijeenkomst

Tijdens de interactieve bijeenkomst wordt de laatste kennis rondom circulaire economie in de voedingsmiddelenindustrie uitgewisseld. De deelnemers uit de KIA Expeditie Circulaire Economie zullen hun inspirerende verhalen vertellen en er zullen presentaties zijn van experts uit de wetenschap. Daarnaast kunnen ondernemers hun ideeën toetsen aan de aanwezige specialisten.

Kansen creëren

Louise Vet, directeur Nederlands Instituut voor Ecologisch Onderzoek  (NIOO) en hoogleraar Wageningen UR legt onder andere uit waarom het sluiten van kringlopen cruciaal is en hoe daarmee kansen gecreëerd kunnen worden voor de agri-food sector.

Roland ten Klooster, hoogleraar Packaging Design and Management aan de Technische Universiteit Twente gaat in op de keuzes die bedrijven moeten maken om met hun verpakkingen bij te dragen aan het verminderen van de verspilling van grondstoffen. Ook de Vereniging Bakkerij en Zoetwarenindustrie (VBZ) en de Vereniging van Keurslagers geven een presentatie. Zij geven circulair verpakken een boost in hun branche. Op de bijeenkomst wordt verteld hoe dat er uit gaat zien.

Deelnemers

Deze bijeenkomst wordt samen met Food Valley georganiseerd. Deelnemers zijn: Intertaste Food Ingredients, Vereniging van Keurslagers, Sodexo, Coop Supermarkten, Vereniging Bakkerij- en Zoetwarenindustrie (VBZ), Koekjesbakkerij Veldt, Fish & Seafood Waasdorp en Dishman Netherland.

 

Altijd op de hoogte blijven?