Vipam distributeur Vanille B.V. voor Nederland

vanille-pixabay

Foto: Pixabay

Vipam en Vanille B.V. gaan samenwerken. Onder de merknaam Royal Vanilla verzorgt Vipam de verkoop en distributie van vanille en extracten in het segment bakkerij-ingrediënten.

In 2004 is Vanille B.V. opgericht met het doel om boeren in Papoea-Nieuw-Guinea te scholen in de teelt van vanillebonen. Via coöperaties kregen deze arme koffieboeren microkrediet en er was toezicht op de teelt, kwaliteit van bloei en groei en het fermentatieproces. Vanwege de stijgende vraag naar topkwaliteiten Bourbon vanillebonen zijn de activiteiten uitgebreid naar Madagaskar in de Sava regio waar rechtstreeks wordt ingekocht bij de boeren.

"Gezien de uitgebreide kennis en goede betrouwbare bronnen in Madagaskar is Vanille BV de geschikte partner om zich vooral hier mee bezig te houden en Vipam te laten werken aan het groeien van de naamsbekendheid en verkoop van Royal Vanilla in Nederland", zegt Arjan van de Rovaart, directeur van Vipam. Jef de Kroon, algemeen directeur van Vanille B.V.: "Het is fantastisch om een partner als Vipam te hebben die zich bezig gaat houden met de verkoop in dit segment."

"In februari 2016 is er een proefproject door ons geïnitieerd. Het project is een samenwerkingsverband tussen Vanille b.v., CTHT (Toamasina Technical Horticulture Center, Madagaskar), SOPRAL en Wageningen University. Binnen het kennisoverdrachtprogramma is het einddoel stabiele kwaliteit in teelt en gewas. Vanille b.v. sponsort de stichting Mango Maso die zich inzet voor het behoud van de maki lemur. Samen gaan we bouwen aan een mooi merk en duurzaamheid voor de boeren op Madagaskar."

 

Dossiers
Lees ook
Zwitserse klasse en gemak in drukke tijden!

Zwitserse klasse en gemak in drukke tijden!

De kant-en-klare HUG tartelette is een geliefde alleskunner van Zwitserse klasse. Zeker in deze tijden van personeelsschaarste, biedt dit zalige halffabricaat uitkomst. Steeds vaker worden ze gebruikt in de banketbakkerij maar ze zijn inmiddels ook populair in de horeca.

Babbi, 70 jaar intense smaak en pure klasse

Babbi, 70 jaar intense smaak en pure klasse

BEDRIJFSINFORMATIE | In 1952 begon Babbi oprichter Attilio Babbi met zijn droom om de beste producent van ijsgrondstoffen-, hoorntjes en wafeltjes te worden. Nu 70 jaar later, is die droom ruimschoots verwezenlijkt en is het merk Babbi uitgegroeid tot een wereldwijd begrip binnen de wereld van “gelato” en patisserie.

Vanille B.V. neemt Van Broek Trading over

Vanille B.V. neemt Van Broek Trading over

Per 1 februari a.s. neemt Vanille B.V. alle bedrijfsactiviteiten over van Van Broek Trading te Krimpen aan den IJssel. Van Broek is bijna 20 jaar actief in de nichemarkt van vanillestokjes uit Madagaskar, maar helaas is er geen opvolging.