Tim Bienefelt verdient uitzending naar WorldSkills

Tim Bienefelt verdient uitzending naar WorldSkills

Tim Bienefelt vertegenwoordigt Nederland op het WorldSkills 2019. Hij verdiende deze grote eer door te winnen tijdens de Skills Heroes in de RAI in Amsterdam afgelopen maart.

De jury beoordeelde hem als beste broodbakker, na drie dagen met allerlei opdrachten en complimenteerde hem om zijn technieken, gebruik van grondstoffen en smaken. Van een vreemde heeft Bienefelt het niet. Als zesde generatie van een bakkersfamilie kreeg hij het vak waarschijnlijk met de paplepel ingegoten. Bovendien is hij de neef van Meester Boulanger Peter Bienefelt die in 2018 wereldkampioen werd.

Concurrenten uit 60 landen
Naast school, waar hij één dag per week heengaat, en de vier dagen per week die hij werkt, zal Tim zich gaan voorbereiden op een nieuwe ronde van opdrachten dit najaar in Rusland. Hierbij zal hij zowel vakinhoudelijk als mentaal begeleid worden door een expert vanuit Worldskills Team Nederland. Met concurrenten uit meer dan 60 landen zal hij deze steun zeker kunnen gebruiken.

Over de wedstrijd
De WorldSkills vinden plaats van 22 tot en met 27 augustus in Kazan, Rusland. Het is een gigantisch evenement, met zo’n 1.600 deelnemers in 56 categorieën. Behalve de wedstrijden zelf wordt er een conferentie georganiseerd en er komt een tentoonstelling met bijzondere stukken uit alle ambachten. Het kan dan ook zeker gezien worden als een WK voor MBO-beroepen, van vliegtuigonderhoud tot gamedesign tot lassen. En dus ook de klasse Bakery, waar Bienefelt aan mee zal doen. Worldskills wordt elke twee jaar gehouden en is inmiddels aan zijn 45e editie toe. Het evenement wordt georganiseerd om de verschillende MBO-beroepen zichtbaar te maken en te promoten. Het wil graag laten zien dat deze beroepen een kans bieden op een mooie carrière.

 

Bakker groot ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

Bakker groot ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

In deze fulltime functie zal je bezig houden met het volledige proces van voorbereiden, bakken en nabewerken van klein- en grootbrood.

Teamleider ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

Teamleider ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

In de functie van teamleider ben je verantwoordelijk voor de algehele gang van zaken in de bakkerij. Je zorgt voor een optimale bezetting in de bakkerij, springt...

Bakker ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

Bakker ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

In de functie van bakker werk je in een klein team in wisselende diensten. Teambelang staat hier voorop, samen maken jullie de mooiste producten. In deze functie...