Thema BakkersVakWestrijden bekend

DRACHTEN - Het bestuur van de BakkersVakWestrijden heeft het thema bekend gemaakt. Dit jaar is er gekozen voor het thema techniek. Een zeer breed thema in de lijn met de sponsor van deze klasse TenBa. Of het nu gemaakt wordt met chocolade, brooddeeg of suikerwerk dat maakt niet uit. Maar het sierstuk moet uit 90 procent eetbare producten bestaan, oneetbare onderdelen mogen alleen ter ondersteuning worden gebruikt.

Trofee

Sinds jaar en dag worden de mooiste en creatiefste sierstukken ingeleverd bij de BakkersVakWedstrijden. Er zijn zelfs deelnemers die tijdens het inleveren, op de showtafels, de laatste items vastmaken met veel zorgvuldigheid.

Wie het mooiste sierstuk heeft, wordt de winnaar van deze klasse en ontvangt tijdens de uitreiking op woensdag 9 november 2016, de trofee. Maar zoals gebruikelijk worden ook dit jaar alle sierstukken op de foto gezet. Elke deelnemer ontvangt een certificaat inclusief foto.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Bakkers kunnen zich nog steeds inschrijven voor BakkersVakWedstrijden

Bakkers kunnen zich nog steeds inschrijven voor BakkersVakWedstrijden

Bakkers hebben nog tot 4 november de tijd om zich in te schrijven voor de BakkersVakWedstrijden. Op 9 november maken de wedstrijdcommissie en Hanno Spanninga in het Fryslân Fean Plaza van het Abe Lenstra Stadion in Heereveen de Nederlandse kampioenen en Talent van het jaar bekend.

BakkersVakWedstrijden op 8 en 9 november in het Abe Lenstra Stadion

BakkersVakWedstrijden op 8 en 9 november in het Abe Lenstra Stadion

De Nederlandse kampioenschappen BakkersVakWedstrijden vinden plaats op 8 en 9 november in het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen. Ambachtelijke brood- en banketbakkers die deelnemen leveren daar hun producten in op dinsdag 8 november tussen 12.00 en 17.00 uur.

Alles over ijsbereiding in -12°C Gelato

Alles over ijsbereiding in -12°C Gelato

Binnenkort verschijnt er een nieuw boek over ijsbereiden, -12°C Gelato van Bas van Haaren en Nils Hendrikse. Het boek biedt een schat aan informatie voor de professionele ijsbereider, met techniek, recepten en de mooiste desserts.