Thema BakkersVakWestrijden bekend

DRACHTEN - Het bestuur van de BakkersVakWestrijden heeft het thema bekend gemaakt. Dit jaar is er gekozen voor het thema techniek. Een zeer breed thema in de lijn met de sponsor van deze klasse TenBa. Of het nu gemaakt wordt met chocolade, brooddeeg of suikerwerk dat maakt niet uit. Maar het sierstuk moet uit 90 procent eetbare producten bestaan, oneetbare onderdelen mogen alleen ter ondersteuning worden gebruikt.

Trofee

Sinds jaar en dag worden de mooiste en creatiefste sierstukken ingeleverd bij de BakkersVakWedstrijden. Er zijn zelfs deelnemers die tijdens het inleveren, op de showtafels, de laatste items vastmaken met veel zorgvuldigheid.

Wie het mooiste sierstuk heeft, wordt de winnaar van deze klasse en ontvangt tijdens de uitreiking op woensdag 9 november 2016, de trofee. Maar zoals gebruikelijk worden ook dit jaar alle sierstukken op de foto gezet. Elke deelnemer ontvangt een certificaat inclusief foto.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Stichting BakkersVakWedstrijden organiseert Nederlandse kampioenschappen

Stichting BakkersVakWedstrijden organiseert Nederlandse kampioenschappen

Dit jaar worden voor het eerst de Nederlandse kampioenschappen BakkersVakWedstrijden gehouden. Die vinden plaats op 8 en 9 november.

‘Ik begon het vak steeds interessanter te vinden’

‘Ik begon het vak steeds interessanter te vinden’

Ruben Slagter (20) werd afgelopen november benoemd tot Talent van het Jaar tijdens de BakkersVakWedstrijden in Drachten. In het bakken van croissants en desembroden heeft de bakkerszoon van Echte Bakkers Slagter zich intussen helemaal bekwaamd.

Bakkerij Oonk winnaar Banket TopVijf BakkersVakWedstrijden 2021

Bakkerij Oonk winnaar Banket TopVijf BakkersVakWedstrijden 2021

Ze kunnen hun lol niet op, de vijf bakkers van Bakkerij Oonk uit Enschede die begin november bij de BakkersVakWedstrijden in Drachten de Banket TopVijf en de trofee voor beste sierstuk mee naar huis mogen nemen. “Ons geheim? Plezier in je werk maakt alles fijner.”