Steensma brengt Kornspitz- en Vegipan-brood

7 maart 2016

ROSMALEN - Door de nieuwe samenwerking met het Oostenrijkse Backaldrin komt Royal Steensma direct na de Bakkersvak met vier nieuwe onderscheidende broodsoortmixen in Nederland op de markt. Het gaat om Kornspitz, Vegipan, Kaisermeister en Wiener Brioche, waarvoor Steensma nu in Nederland de exclusieve merkvoering en distributie heeft.

Kornspitz is het bekendste brood van Backaldrin, Oostenrijks leverancier van bakkerijgrondstoffen. “Vegipan is een rijk brood met zaden en granen die geheel veganistisch, dus diervrij en ook gistvrij is”, vertelt Larissa Valstar van Royal Steensma tijdens de Bakkersvak. “Dit kan ook gebruikt worden voor mueslibars, voor andere eetmomenten.” Kaisermeister is voor de bekende kaiserbroodjes en de Wiener Brioches zijn de wat zachtere broodtypen.

Kansen

Met de samenwerking ziet Steensma kansen in het broodsegment. “Overigens komen we al bij bakkers en hebben we voor brood ook al het Damco-label, dus helemaal branchevreemd is het voor ons niet”, geeft Valstar aan.

Tartelette en eclair

Ook op banketgebied wil het bedrijf bakkers inspiratie blijven bieden. Zo heeft Royal Steensma onder meer nieuwe basisrecepturen voor tartelette en eclairs, klassiekers uit de Franse patisserie. “Het ziet er heel luxe uit, maar is niet ingewikkeld. Daarmee kun je je als bakker onderscheiden.”

Altijd op de hoogte blijven?