St. Allery Revolution: revolutie in bakkerijmargarines

12 februari 2013

Met de nieuwe St. Allery Revolution biedt Vandemoortele bakkerijen een nieuwe revolutie in bakkerijmargarines met boter, die naast de smaak ook beschikt over de verwerkbaarheid van boter. Hiermee neemt de Revolution bakkers werk uit handen doordat ze de (room)boter niet meer hoeven te mengen met de margarine voor het maken van een taartbodem of zetdegen. Daarnaast beschikt St. Allery over een constante kwaliteit, is het niet gevoelig voor seizoensinvloeden en beschikt het over hetzelfde smeltprofiel als boter.

Geschikt voor meerdere toepassingen

Naast de voordelen in smaak en verwerkbaarheid kunnen bakkers de St. Allery inzetten voor meerdere toepassingen, doordat de botermelange geschikt is voor het maken van korst, luchtige cakes en crèmes, koekjes en nog veel meer. Vanwege de veelzijdigheid in toepassingen is er maar één bakkerijmargarine nodig waar normaal gezien minimaal drie verschillende soorten producten worden toegepast. Ook heeft de Revolution een lange houdbaarheidsdatum en kan het product onder dezelfde opslagcondities als boter worden bewaard. De Revolution bezorgt bakkers dus niet alleen een optimaal gebruikersgemak maar zorgt ook voor een nodige kostenreductie en vermindering in opslagkosten.

Verantwoord en duurzaam

De Revolution is ook een verantwoorder en meer duurzaam alternatief dan boter. Zo is het 10 procent lager in verzadigde vetten en 80 procent lager in transvetzuren, wat neerkomt op minder dan 1 procent transvet. Op gebied van duurzaamheid scoort de St. Allery ook hoger, doordat de productie van margarine milieuvriendelijker is. De ‘carbon footprint’ van margarine is namelijk zes keer lager dan boter, door zijn lagere CO2 uitstoot, gezien energieverbruik en transport. Bovendien bevat de St. Allery Revolution duurzame palmolie, wat de productie van duurzame palmolie bevordert. Door deze certificering worden palmproducerende landen als Maleisië en Indonesië gestimuleerd om de productie verantwoord aan te pakken en bijvoorbeeld illegale ontbossing tegen te gaan. Door te kiezen voor St. Allery Revolution kiest de bakker voor kwaliteit in alle opzichten, dus ook voor een duurzaam en verantwoorder product.

Lancering op BAKKERSVAK

De St. Allery wordt op BAKKERSVAK op 10 en 11 maart aanstaande in Rosmalen gelanceerd. Op de Vandemoortele stand (standnummer B1000) kunnen bezoekers meer informatie aanvragen over de St. Allery Revolution en de technisch adviseur advies vragen over de vele toepassingen. Dit in combinatie met een aantrekkelijke introductieaanbieding.

Vandemoortele

Vandemoortele Nederland wat voorheen opereerde onder de naam Van Dijk Food Products werd in september 2010 overgenomen door het Belgische Vandemoortele. Als producent en leverancier van oliën en vetten van onder andere de bekende merken Gouda’s Glorie en Diamant maakte de Vandemoortele Groep hiermee zijn intrede in de Nederlandse markt. Omdat de Vandemoortele groep ook frozen bakery products produceert was een samenvoeging van de activiteiten van frozen bakery products voor Nederland, wat gecommercialiseerd werd vanuit de Benelux, een vanzelfsprekende stap. Per 1 juli is dan ook het productassortiment van Vandemoortele Nederland uitgebreid met een ruim aanbod aan frozen bakery products en bakkerijmargarines.

Altijd op de hoogte blijven?