Spaanse deegsnack in trek

28 juli 2016

Zoetermeer - De Spaanse snack Churros wint aan populariteit. Ellest, de producent van Churros voor de Nederlandse markt, ziet een stijgende lijn in de verkoop. Zowel in de supermarkten als via de horeca stijgt de verkoop exponentieel. Churros zijn gefrituurde, zoete staafjes van deeg. Glenn de Vries van Ellest: “Oorspronkelijk is het een Spaans ontbijt, maar we zien dat mensen het hier vooral als tussendoortje eten. Ook op feestjes doet een bak Churros het goed. Je kunt eindeloos combineren met toppings zoals kaneelsuiker, chocolade en fruit.”

Onderzoek

Onderzoek van Panteia geeft aan dat 80 procent van de mensen Churros kennen van markten, braderieën en kermissen. Tegenwoordig zijn daar pretparken en dierentuinen bijgekomen. Churros hoort bij deze feestelijke belevingen. Zodra men weg is van deze gelegenheden vervaagt ook de trek in en gedachte aan Churros, omdat men vaak niet weet dat het in supermarkten of cafetaria’s te koop is. Daar komt nu verandering in.

Grotere verkrijgbaarheid

Ook supermarkten herkennen deze trend en bereiden zich voor op de grote vraag naar Churros door het in de schappen te leggen. Dit is voor Ellest reden om de verkrijgbaarheid flink op te schroeven. De Vries: “Onze Churros liggen zelfs al bij heel wat supermarkten. We voeren nu gesprekken met twee dominerende supermarktketens om ook daar in de schappen te komen. We zien dat er veel vraag is, dus ik verwacht dat we binnenkort meer samenwerkingen kunnen aankondigen. Zo kan iedereen op ieder moment van een portie Churros genieten.”

Altijd op de hoogte blijven?