Frituur Inspiratie sessies: Frituren is 'hot'

Fis

DRONTEN - Haal meer uit uw oliebollenlijn door eerder te bakken en niet te wachten tot de laatste week van het jaar. Dat is de boodschap van de Frituur Inspiratie Sessies, die Zeelandia samen met EverBake Capway in oktober organiseerde. Doel van deze inspirerende sessies was om kennis te delen en te laten zien wat er allemaal mogelijk is omtrent frituren.

211 bakkers

Maar liefst 211 bakkers hebben deelgenomen aan de sessies op 5 verschillende locaties door Nederland. Er werd gedemonstreerd, gekeurd, geproefd en geluisterd. Zo deelden collega-bakkers hun ervaringen en gaven tips over hoe frituren beter tot zijn recht kan komen. En wat levert het nou op zo’n oliebol? Deze vraag werd beantwoord aan de hand van een interessant verdienmodel dat beschikbaar is gesteld aan alle  belangstellenden.

Meer mogelijk

De demonstraties werden gegeven door 2 bakkerij-adviseurs van Zeelandia met behulp van de Creare oliebollenlijnen van EverBake Capway. Uiteraard werden er oliebollen gebakken maar ook quarkini’s, churros en hartige hapjes. Een duidelijke boodschap was, dat er veel meer mogelijk is met betrekking tot frituren.

foto-fis-4-300x225 foto-fis-2-300x225 foto-fis-1-300x224    
Lees ook
Zeelandia nieuwe partner  van Patisserie College

Zeelandia nieuwe partner van Patisserie College

Patisserie College en Zeelandia gaan samenwerken om elkaar te inspireren en sterker te maken. “Zeelandia heeft patissiers over de hele wereld en onze wereldwijd vergaarde kennis en ervaring willen we graag delen met de leden van Patisserie college”, vertelt Reginald Weeber, verkoopleider MKB bij Zeelandia.

Samenwerking Zeelandia en Bakon Food Equipment

Samenwerking Zeelandia en Bakon Food Equipment

De Zeeuwse bedrijven Koninklijke Zeelandia en Bakon Food Equipment tekenden op 1 juli een samenwerkingsovereenkomst. Onder de merknaam bazz. bieden ze verschillende bakkerijmachines aan op zowel de nationale en internationale markt.

Jan Toet wint oliebollencompetitie Echte Bakkersgilde voor de derde keer

Jan Toet wint oliebollencompetitie Echte Bakkersgilde voor de derde keer

Jan Toet van Toet, De Echte Bakker uit Apeldoorn heeft voor het derde jaar op rij de landelijke oliebollencompetitie van het Echte Bakkersgilde gewonnen. Jan Toet, die in 2017 ook al Beste Echte Bakker werd: “Ik moet eerlijk zeggen dat ik mijn oliebollen ook heel erg mooi vond. Aan de buitenkant konden ze misschien nog iets gladder, maar de binnenkant...

Ambachtelijk broodbakker omgeving Amsterdam

Ambachtelijk broodbakker omgeving Amsterdam

Wat ga je doen?Word jij gelukkig van de oude ambacht van broodbakken? Word je blij van een mooi brood van pure ingrediënten en ga je hierbij af op je gevoel,...

Zelfstandig werkend broodbakker, Groningen

Zelfstandig werkend broodbakker, Groningen

Wat ga je doen?Voor deze bakkerij zijn wij per direct op zoek naar een zelfstandig werkende broodbakker. Het betreft een fulltime functie voor langere tijd. Ook...

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Volendam

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Volendam

Wat ga je doen?In deze fulltime functie voor lange termijn zal je bezig zijn met het bakken van diverse broodsoorten. Door overname is er momenteel behoeft aan extra...