Frituur Inspiratie sessies: Frituren is 'hot'

DRONTEN - Haal meer uit uw oliebollenlijn door eerder te bakken en niet te wachten tot de laatste week van het jaar. Dat is de boodschap van de Frituur Inspiratie Sessies, die Zeelandia samen met EverBake Capway in oktober organiseerde. Doel van deze inspirerende sessies was om kennis te delen en te laten zien wat er allemaal mogelijk is omtrent frituren.

211 bakkers

Maar liefst 211 bakkers hebben deelgenomen aan de sessies op 5 verschillende locaties door Nederland. Er werd gedemonstreerd, gekeurd, geproefd en geluisterd. Zo deelden collega-bakkers hun ervaringen en gaven tips over hoe frituren beter tot zijn recht kan komen. En wat levert het nou op zo’n oliebol? Deze vraag werd beantwoord aan de hand van een interessant verdienmodel dat beschikbaar is gesteld aan alle  belangstellenden.

Meer mogelijk

De demonstraties werden gegeven door 2 bakkerij-adviseurs van Zeelandia met behulp van de Creare oliebollenlijnen van EverBake Capway. Uiteraard werden er oliebollen gebakken maar ook quarkini’s, churros en hartige hapjes. Een duidelijke boodschap was, dat er veel meer mogelijk is met betrekking tot frituren.

foto-fis-4-300x225 foto-fis-2-300x225 foto-fis-1-300x224    
Lees ook
Uitslag Oliebollentestonline 2021

Uitslag Oliebollentestonline 2021

De provinciewinnaars van de Oliebollentestonline 2021 zijn bekend. De oliebollen van de Zuid-Hollandse Gebakkraam Nico Sterrenberg kregen de beste beoordeling van de jury, een 10.

Nijkamp prolongeert eerste plaats oliebollencompetitie Echte Bakkers

Nijkamp prolongeert eerste plaats oliebollencompetitie Echte Bakkers

Nijkamp, De Echte Bakker uit Holten mag zich wederom de beste oliebollenbakker noemen. Evenals vorig jaar kwam hij als beste uit de bus in de landelijke oliebollencompetitie van het Echte Bakkersgilde. Al 13 jaar op rij staat Martin in de top drie en ieder jaar weer weet hij zich te motiveren om het nog beter te doen.

Too Good To Go voorkomt verspilling oliebollen

Too Good To Go voorkomt verspilling oliebollen

De oliebol is populair in Nederland. Jaarlijks gaan er meer dan 100 miljoen oliebollen over de toonbank. Oliebollen die niet verkocht worden, belanden in de prullenbak. Anti-verspillingsapp Too Good To Go wil dit voorkomen en zet zich samen met 80 Nederlandse oliebollenkramen in tegen deze verspilling.