Samenwerking Royal Smilde en Kitchen Republic gepresenteerd

26 april 2019

Royal Smilde, de producent van een groot aantal producten en halffabricaten, gaat een productieruimte huren bij Kitchen Republic.

Dit bedrijf biedt volwaardige keukens aan startups. Royal Smilde gaat deze ruimte gebruiken voor innovatie en ontwikkeling van nieuwe producten. Voor hen biedt de keuken van Kitchen Republic de kans om buiten de al bestaande organisatiestructuren te werk te gaan. Hierin zijn zij flexibel en kunnen ze makkelijk schakelen. Naast de gevestigde R&D locaties krijgen zij er een bron van inspiratie en innovatie bij. In de andere keukens staan immers de startups die in de toekomst misschien wel het voedsellandschap van Nederland gaan bepalen.

Aan de andere kant vergroot Kitchen Republic hiermee de diensten die zij al biedt aan hun klanten. Zij helpt namelijk al met netwerken, kennis vergaren en het op de markt brengen van nieuwe producten. Sinds de start van het bedrijf, vijf jaar geleden, is het bedrijf toe aan een flinke uitbreiding. Dichtbij de huidige locatie wordt waarschijnlijk in juli een tweede locatie geopend. Hier zijn de faciliteiten geschikt voor scale-ups: bedrijven die de startup fase zijn gepasseerd en hun productie willen opschalen. Royal Smilde zal hier in september zijn intrek nemen. Royal Smilde, als werkgever van 650 werknemers en actief in 59 landen, zal veel kennis en ervaring met zich meebrengen naar de tweede locatie van Kitchen Republic.

Altijd op de hoogte blijven?