Royal Steensma in gesprek met premier Rutte

Royal Steensma in gesprek met Minister-president Mark Rutte

LEEUWARDEN - Op 7 februari kwamen in het Fieldlab van Siemens in Den Haag vertegenwoordigers vanuit alle topsectoren bij elkaar om te discussiëren over het belang van innovatie om de toonaangevende positie van Nederlandse bedrijven te waarborgen. Op uitnodiging van de FNLI mocht, namens Royal Steensma, Holding Directeur Alfred Bruin in gesprek met premier Rutte om het belang van innovatie in de bakkerijsector te onderstrepen.

Balans

Vanuit zijn Unilever-achtergrond wist Mark Rutte zeer gerichte vragen te stellen. Alfred Bruin benadrukte de balans tussen gezondheid en het genieten van onze voeding. Hiervoor zijn onderscheidende producten van essentieel belang en fundamenteel onderzoek ligt ten grondslag aan ontwikkelingen op het gebied van zout, vet en suikerreductie. Inspelen op trends, onderscheidende producten en nieuwe toepassingen liggen aan de basis van Royal Steensma; al 177 jaar lang.

Debat

Hierna volgde een verkiezingsdebat waaraan zes verschillende politieke partijen deelnamen. De aanwezige ondernemers maakten gebruik van de gelegenheid om gerichte vragen te stellen over hoe de verschillende partijen in hun verkiezingsprogramma’s ondernemend Nederland tegemoet willen treden. Aan de orde kwamen fiscaal ondersteunende maatregelen zoals WBSO, Innovatiebox en winstbelasting. Ook de ‘Wet Poortwachter’, waarbij een zieke werknemer gedurende twee jaar wordt doorbetaald, werd uitgebreid besproken. Voor MKB-bedrijven zijn deze lasten onevenredig zwaar en de aanwezige ondernemers gaven de boodschap mee aan de politiek dat de 'motor' van Nederland gesteund moet worden door een faciliterende overheid.

Steensma

Royal Steensma is opgericht in 1839 en ontving op 4 juni 2015 het predicaat Koninklijk. In de afgelopen 10 jaar is de omzet verdrievoudigd en heeft ze haar marktpositie verder uitgebouwd. Royal Steensma heeft naast vier vestigingen in Nederland, een eigen vestiging in Thailand, waar eigen plantages en contractteelt de vestigingen in Nederland voorzien van grondstoffen.

Lees ook
Cargill investeert vier miljoen om bewuste snoeper te lokken

Cargill investeert vier miljoen om bewuste snoeper te lokken

Cargill investeert vier miljoen euro in haar Belgische fabriek in Moeskroen om chocolade met dertig procent minder suiker te kunnen produceren. Hiermee wil het Amerikaanse familiebedrijf de groeiende nichemarkt van zoetwaren met verlaagde suikergehaltes bedienen.

Loondoorbetaling bij ziekte en re-integratie wordt makkelijker

Loondoorbetaling bij ziekte en re-integratie wordt makkelijker

Om werkgevers te ontzorgen, komt er per 1 januari 2020 een nieuw pakket aan maatregelen dat loondoorbetaling bij ziekte en re-integratie van werknemers makkelijker en duidelijker maakt. Een onderdeel hiervan is de nieuwe MKB verzuim-ontzorgverzekering.

Royal Steensma werkt aan fundament - “Wij leven van bakkers en willen graag iets terugdoen”

Royal Steensma werkt aan fundament - “Wij leven van bakkers en willen graag iets terugdoen”

De ontwikkelingen volgen elkaar snel op bij Royal Steensma. Onlangs maakte de producent van bakkerijgrondstoffen de overname van Bak Speciaal bekend. Binnenkort opent Royal Steensma twee moderne opleidingscentra waar jongeren worden klaargestoomd voor een carrière in de voedingsmiddelenindustrie. En ondertussen viert het bedrijf ook nog zijn 180-jarig...

Teamleider deegproductie omgeving Amsterdam

Teamleider deegproductie omgeving Amsterdam

Wat ga je doen?Het deeg wordt geproduceerd op basis van vaste recepten. In de nieuw gerealiseerde productieomgeving, welke voldoet aan de hoogste standaarden, draag...

Koekbakker ambachtelijke bakkerij omgeving Hoorn

Koekbakker ambachtelijke bakkerij omgeving Hoorn

Wat ga je doen?Als Koekbakker produceer je al het droge banket binnen het bedrijf. Je za het hele proces van deegproductie tot het afbakken beheersen. Voornaamste...

Productiemedewerker deegmakerij Nijverdal

Productiemedewerker deegmakerij Nijverdal

Wat ga je doen?De werkzaamheden bestaan uit het koken van deeg met de juiste hoeveelheden en ingrediënten. Na dit proces zorg je ervoor dat het deeg wordt afgewogen...