Royal Steensma in gesprek met premier Rutte

9 februari 2017

LEEUWARDEN - Op 7 februari kwamen in het Fieldlab van Siemens in Den Haag vertegenwoordigers vanuit alle topsectoren bij elkaar om te discussiëren over het belang van innovatie om de toonaangevende positie van Nederlandse bedrijven te waarborgen. Op uitnodiging van de FNLI mocht, namens Royal Steensma, Holding Directeur Alfred Bruin in gesprek met premier Rutte om het belang van innovatie in de bakkerijsector te onderstrepen.

Balans

Vanuit zijn Unilever-achtergrond wist Mark Rutte zeer gerichte vragen te stellen. Alfred Bruin benadrukte de balans tussen gezondheid en het genieten van onze voeding. Hiervoor zijn onderscheidende producten van essentieel belang en fundamenteel onderzoek ligt ten grondslag aan ontwikkelingen op het gebied van zout, vet en suikerreductie. Inspelen op trends, onderscheidende producten en nieuwe toepassingen liggen aan de basis van Royal Steensma; al 177 jaar lang.

Debat

Hierna volgde een verkiezingsdebat waaraan zes verschillende politieke partijen deelnamen. De aanwezige ondernemers maakten gebruik van de gelegenheid om gerichte vragen te stellen over hoe de verschillende partijen in hun verkiezingsprogramma’s ondernemend Nederland tegemoet willen treden. Aan de orde kwamen fiscaal ondersteunende maatregelen zoals WBSO, Innovatiebox en winstbelasting. Ook de ‘Wet Poortwachter’, waarbij een zieke werknemer gedurende twee jaar wordt doorbetaald, werd uitgebreid besproken. Voor MKB-bedrijven zijn deze lasten onevenredig zwaar en de aanwezige ondernemers gaven de boodschap mee aan de politiek dat de 'motor' van Nederland gesteund moet worden door een faciliterende overheid.

Steensma

Royal Steensma is opgericht in 1839 en ontving op 4 juni 2015 het predicaat Koninklijk. In de afgelopen 10 jaar is de omzet verdrievoudigd en heeft ze haar marktpositie verder uitgebouwd. Royal Steensma heeft naast vier vestigingen in Nederland, een eigen vestiging in Thailand, waar eigen plantages en contractteelt de vestigingen in Nederland voorzien van grondstoffen.

Altijd op de hoogte blijven?