Royal Steensma in gesprek met premier Rutte

Royal Steensma in gesprek met Minister-president Mark Rutte

LEEUWARDEN - Op 7 februari kwamen in het Fieldlab van Siemens in Den Haag vertegenwoordigers vanuit alle topsectoren bij elkaar om te discussiëren over het belang van innovatie om de toonaangevende positie van Nederlandse bedrijven te waarborgen. Op uitnodiging van de FNLI mocht, namens Royal Steensma, Holding Directeur Alfred Bruin in gesprek met premier Rutte om het belang van innovatie in de bakkerijsector te onderstrepen.

Balans

Vanuit zijn Unilever-achtergrond wist Mark Rutte zeer gerichte vragen te stellen. Alfred Bruin benadrukte de balans tussen gezondheid en het genieten van onze voeding. Hiervoor zijn onderscheidende producten van essentieel belang en fundamenteel onderzoek ligt ten grondslag aan ontwikkelingen op het gebied van zout, vet en suikerreductie. Inspelen op trends, onderscheidende producten en nieuwe toepassingen liggen aan de basis van Royal Steensma; al 177 jaar lang.

Debat

Hierna volgde een verkiezingsdebat waaraan zes verschillende politieke partijen deelnamen. De aanwezige ondernemers maakten gebruik van de gelegenheid om gerichte vragen te stellen over hoe de verschillende partijen in hun verkiezingsprogramma’s ondernemend Nederland tegemoet willen treden. Aan de orde kwamen fiscaal ondersteunende maatregelen zoals WBSO, Innovatiebox en winstbelasting. Ook de ‘Wet Poortwachter’, waarbij een zieke werknemer gedurende twee jaar wordt doorbetaald, werd uitgebreid besproken. Voor MKB-bedrijven zijn deze lasten onevenredig zwaar en de aanwezige ondernemers gaven de boodschap mee aan de politiek dat de 'motor' van Nederland gesteund moet worden door een faciliterende overheid.

Steensma

Royal Steensma is opgericht in 1839 en ontving op 4 juni 2015 het predicaat Koninklijk. In de afgelopen 10 jaar is de omzet verdrievoudigd en heeft ze haar marktpositie verder uitgebouwd. Royal Steensma heeft naast vier vestigingen in Nederland, een eigen vestiging in Thailand, waar eigen plantages en contractteelt de vestigingen in Nederland voorzien van grondstoffen.

Lees ook
Genootschap organiseert congres 'Personeelstekort in de MKB-bakkerij'

Genootschap organiseert congres 'Personeelstekort in de MKB-bakkerij'

Veel bakkers kampen met een tekort aan kwalitatief goed personeel. Daarnaast kampt de branche ook met een gebrek aan kandidaten voor de opvolging. Daarom organiseert het Genootschap voor de Bakkerij op 12 september voor leden en niet-leden het congres 'Personeelstekort in de MKB-bakkerij'.

Bak Speciaal: ambachtelijke nieuwkomer in Royal Steensma-familie

Bak Speciaal: ambachtelijke nieuwkomer in Royal Steensma-familie

Met Bak Speciaal heeft Royal Steensma begin dit jaar een ambachtelijke specialist in exclusieve bakkerijgrondstoffen voor bijzondere broodsoorten overgenomen. Een welkome aanvulling op het bestaande aanbod van voornamelijk banketgrondstoffen. Portret van een nieuwkomer in de Royal Steensma-familie.

Hartstichting ontevreden over zoutreductie

Hartstichting ontevreden over zoutreductie

De Hartstichting vindt dat de voedingsindustrie en het Ministerie van VWS te weinig doen om de ambities van het Akkoord Verbetering Productsamenstelling te halen. Hierdoor laten zij substantiële oplossingen liggen voor gezondheidsrisico's, zoals een hoge bloeddruk. Daarom bood de stichting 3 juni een petitie aan in de Tweede Kamer.

accountmanager zuid-west Nederland

accountmanager zuid-west Nederland

In deze functie ben je de schakel tussen de supermarktwinkels en het hoofdkantoor van een van de Retail klanten. Je richt je op het behouden en uitbouwen van omzet,...

Lijnoperator industriële banketbakkerij omgeving Utrecht

Lijnoperator industriële banketbakkerij omgeving Utrecht

Ben jij een echt koekenbakker en wil je aan de slag in een mooie en de modernste koekjesbakkerij van Nederland? Ben je daarnaast flexibel? Dan is de functie van...

Filiaalleider bakkerijwinkel (zero waste)

Filiaalleider bakkerijwinkel (zero waste)

Naast het vele klantcontact en het actief meewerken in de winkel vallen de volgende taken ook in jouw functiepakket: coachen en motiveren van jouw team op de werkvloer...