Video: Recordaantal bezoekers op Bakkersvak

ROSMALEN – Ruim 7.500 vakgenoten brachten op 6 en 7 maart een bezoek aan Bakkersvak in Rosmalen. Dat zijn er zo’n 500 meer dan in 2015, waarmee de 5e editie van de vakbeurs voor bakkers, chocolatiers, patissiers, ijsbereiders en horeca-professionals een record boekte. De stemming op de beursvloer was bovendien positief. Bakkers lijken weer meer te willen investeren.

Bezoekers van Bakkersvak konden kiezen uit het aanbod van ruim 170 exposanten: een verdubbeling van het aantal waarmee de beurs in 2011 van start ging. Maar liefst 25 standhouders beleefden alle vijf edities en werden daarom door beursorganisator Easyfairs in het zonnetje gezet. Nieuwkomers op de beursvloer waren dit jaar Sonneveld, Pandriks, Dutch Homemade, de Gimmerse Verleiding en Délifrance. De overgrote meerderheid van de exposanten tekende ook meteen in voor de beurseditie van 2017 die plaatsvindt op 5 en 6 maart, wederom in Autotron Rosmalen.

Bakkersvak-06-03-2016-217-klein-300x200Wedstrijden en demo’s

Bakkersvak telde niet alleen een recordaantal exposanten, ook vonden er meer wedstrijden en demonstraties plaats dan ooit. Zo won patissier Stephan Kemps de Dutch Pastry Award en de publieksprijs. De vijf deelnemers trokken veel belangstelling. Het thema waarmee de patissiers aan de slag moesten, was Flora & Fauna.

Battle der Scholen

Bij de Battle der Scholen gingen zes scholen aan de slag met het maken van een verjaardagstaart voor Bakkersvak vanwege het 5-jarig bestaan. Het team van het Cingel College werd door juryleden Robèrt  van Beckhoven en Hidde de Brabander uitgeroepen tot winnaar.

Bakkersvak-06-03-2016-078-klein-300x200Brood moet Reizen

Maar liefst 360 branchegenoten namen deel aan de actie Brood moet Reizen van vakblad Bakkers in bedrijf. Zij vulden een ‘boarding pass’ in waarop ze aangaven uit welk land ze inspiratie zouden willen halen en waarom. Italië, Frankrijk en Spanje werden het meeste genoemd. Binnenkort trekken Bakkers in bedrijf en mede-organisator Easyfairs een winnaar die gratis naar het land van keuze wordt gevlogen. Bakkers in bedrijf organiseert tegelijkertijd een lezersreis naar dit land, zodat andere geïnteresseerden ook meekunnen.

Ambacht & Business

Op het podium van Ambacht & Business vonden tijdens beide beursdagen interactieve mini-workshops plaats op het gebied van financiën, grondstoffen, communicatie/storytelling en ambachtelijk produceren. Ook werden de certificaten aan de eerste deelnemers van dit leertraject uitgereikt. Ruim 80 ambachtelijke bakkers schreven zich in voor het nieuwe cursusjaar dat in september start.

Video: Sfeerimpressie Bakkersvak 2016

Bekijk hier de video die Bakkers in bedrijf maakte met daarin een sfeerimpressie van Bakkersvak 2016.

  [embed]https://vimeo.com/159038597[/embed] Bedrijfsvideokopie-300x38

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Mkb-ondernemers kunnen vanaf 21 maart TEK aanvragen

Mkb-ondernemers kunnen vanaf 21 maart TEK aanvragen

Op 21 maart vanaf 9:00 uur opent de regeling Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK). Tot en met 2 oktober kunnen mkb-ondernemers deze subsidie aanvragen.

Bakkers in de media | Week 10-2023

Bakkers in de media | Week 10-2023

Nieuwe kansen voor brood vanwege de eiwittransitie, bakkers hebben nog steeds last van hoge energie en loonkosten en Broodje Deeg start een petitie voor opening op zondag. Wat lazen we de afgelopen week over de branche? Een greep uit de media.

9.000 bezoekers op Bakkersvak & IJs-Vak

9.000 bezoekers op Bakkersvak & IJs-Vak

De tiende editie van Bakkersvak & IJs-Vak op 5, 6 en 7 maart werd bezocht door 9.000 professionals, laat beursorganisator Easyfairs weten. Dat zijn er fors meer dan de laatste editie in 2020. “Wij hebben intens genoten van elk moment. De sfeer was meer dan goed, het bruiste van de (nieuwe) activiteiten en exposanten waren erg te spreken over de bezoekerskwaliteit”,...