Video: Recordaantal bezoekers op Bakkersvak

ROSMALEN – Ruim 7.500 vakgenoten brachten op 6 en 7 maart een bezoek aan Bakkersvak in Rosmalen. Dat zijn er zo’n 500 meer dan in 2015, waarmee de 5e editie van de vakbeurs voor bakkers, chocolatiers, patissiers, ijsbereiders en horeca-professionals een record boekte. De stemming op de beursvloer was bovendien positief. Bakkers lijken weer meer te willen investeren.

Bezoekers van Bakkersvak konden kiezen uit het aanbod van ruim 170 exposanten: een verdubbeling van het aantal waarmee de beurs in 2011 van start ging. Maar liefst 25 standhouders beleefden alle vijf edities en werden daarom door beursorganisator Easyfairs in het zonnetje gezet. Nieuwkomers op de beursvloer waren dit jaar Sonneveld, Pandriks, Dutch Homemade, de Gimmerse Verleiding en Délifrance. De overgrote meerderheid van de exposanten tekende ook meteen in voor de beurseditie van 2017 die plaatsvindt op 5 en 6 maart, wederom in Autotron Rosmalen.

Bakkersvak-06-03-2016-217-klein-300x200Wedstrijden en demo’s

Bakkersvak telde niet alleen een recordaantal exposanten, ook vonden er meer wedstrijden en demonstraties plaats dan ooit. Zo won patissier Stephan Kemps de Dutch Pastry Award en de publieksprijs. De vijf deelnemers trokken veel belangstelling. Het thema waarmee de patissiers aan de slag moesten, was Flora & Fauna.

Battle der Scholen

Bij de Battle der Scholen gingen zes scholen aan de slag met het maken van een verjaardagstaart voor Bakkersvak vanwege het 5-jarig bestaan. Het team van het Cingel College werd door juryleden Robèrt  van Beckhoven en Hidde de Brabander uitgeroepen tot winnaar.

Bakkersvak-06-03-2016-078-klein-300x200Brood moet Reizen

Maar liefst 360 branchegenoten namen deel aan de actie Brood moet Reizen van vakblad Bakkers in bedrijf. Zij vulden een ‘boarding pass’ in waarop ze aangaven uit welk land ze inspiratie zouden willen halen en waarom. Italië, Frankrijk en Spanje werden het meeste genoemd. Binnenkort trekken Bakkers in bedrijf en mede-organisator Easyfairs een winnaar die gratis naar het land van keuze wordt gevlogen. Bakkers in bedrijf organiseert tegelijkertijd een lezersreis naar dit land, zodat andere geïnteresseerden ook meekunnen.

Ambacht & Business

Op het podium van Ambacht & Business vonden tijdens beide beursdagen interactieve mini-workshops plaats op het gebied van financiën, grondstoffen, communicatie/storytelling en ambachtelijk produceren. Ook werden de certificaten aan de eerste deelnemers van dit leertraject uitgereikt. Ruim 80 ambachtelijke bakkers schreven zich in voor het nieuwe cursusjaar dat in september start.

Video: Sfeerimpressie Bakkersvak 2016

Bekijk hier de video die Bakkers in bedrijf maakte met daarin een sfeerimpressie van Bakkersvak 2016.

  [embed]https://vimeo.com/159038597[/embed] Bedrijfsvideokopie-300x38
Lees ook
Bakkers in de media - week 26

Bakkers in de media - week 26

Brood van lokaal graan, bakker schrijft verhalenboek voor kinderen met dyslexie en ondernemen in coronatijd. Wat zagen we deze week voorbij komen over de bakkersbranche? Een greep uit de media.

Bakkersvak & IJs-Vak verplaatst naar maart 2023

Bakkersvak & IJs-Vak verplaatst naar maart 2023

De komende editie van Bakkersvak & IJs-Vak die gepland staat op 16, 17 en 18 oktober 2022 in Evenementenhal Gorinchem wordt verplaatst naar 5, 6 & 7 maart 2023 op verzoek van de overgrote meerderheid van de ingeschreven exposanten. Dat laat de organisatie weten.

Gewijzigd arbeidsrecht

Gewijzigd arbeidsrecht

De Wet transparante en voorspelbare arbeidsovereen-komsten werd op 19 april aangenomen door de Tweede Kamer. Per 1 augustus 2022 moet de wet gaan zorgen voor betere arbeidsvoorwaarden van werknemers.