Leveranciers ontwikkelen officieel gebak LF 2018

LF 2018-gebakje close-up

Vier noordelijke leveranciers van bakkerijgrondstoffen hebben gezamenlijk een uniek gebakje ontwikkeld ter gelegenheid van het feit dat Leeuwarden in 2018 Culturele Hoofdstad van Europa is. Het gaat om Smilde Bakery, Royal Steensma, Dobla en Beko Groothandel.

Typisch Friese smaken

Het gebakje – een zogeheten tartelette – heeft de naam Culturele Hoofdstad LF 2018 gekregen. Het bevat typische, in Fryslân populaire smaken als anijs, sinaasappel, amandelspijs en een heerlijk bros koekje. De lekkernij is ontwikkeld met goedkeuring van de organisatie van Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa, LF 2018. Daarom draagt de tartelette het schildje met het logo van het evenement.

Cultureel erfgoed

Friese bakkers behoren tot het culturele erfgoed van Fryslân. Daarom ontwikkelden de vier bakkerijfirma’s het gebakje. In de tartelette komt dat tot uiting: vakmanschap en ambacht zijn erin gebundeld. De betrokken toeleveranciers zijn allemaal gevestigd in het Noorden en willen Friese bakkers helpen hun bedrijf (nóg meer) succesvol te maken en te houden.

Uitdaging

Ambachtelijke bakkers uit de provincie worden uitgedaagd de tartelette in aanloop en tijdens LF 2018 te maken en verkopen. De verwachting is dat er vele tienduizenden bezoekers zullen afkomen op alle culturele activiteiten die het hele jaar door worden georganiseerd in de regio. Bakkers kunnen met dit gebakje inspelen op en profiteren van alle aandacht die voor dit grootse, Europese evenement in Leeuwarden en Fryslân.

Meer weten?

Bakkers die het Culturele Hoofdstad LF 2018-gebakje willen maken, kunnen de benodigde grondstoffen betrekken bij Beko Groothandel, net als ondersteunend promotiemateriaal. Ook kunnen ze de vertegenwoordigers van de vier betrokken firma’s raadplegen. Meer informatie over het hoe en waarom van Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa 2018 en wat er wordt georganiseerd, is te vinden op de site www.friesland.nl/culturele-hoofdstad.

Lees ook
Meer beeld en minder klikken op nieuwe website Royal Steensma

Meer beeld en minder klikken op nieuwe website Royal Steensma

Royal Steensma heeft haar website volledig vernieuwd en uitgebreid. De look & feel is compleet anders: veel meer beeldend, meer passend bij waar het bedrijf nu staat. De site navigeert verder veel gemakkelijker, steekt simpeler en logischer in elkaar en is overzichtelijker. Bezoekers vinden nu veel sneller wat ze zoeken, zonder veelvuldig te moeten...

'Je leert ontzettend veel in het buitenland'

'Je leert ontzettend veel in het buitenland'

Op het Belevenisplein op Bakkersvak 2020 gaven leden van het Nederlands Patisserie verschillende demonstraties. Zo ook Boudewijn Nijmeijer, die na een verblijf in Koeweit en Oman weer terug is in Nederland. Tijdens zijn demonstratie vertelt hij over zijn avonturen in het Midden-Oosten.

Royal Steensma: alle aandacht voor brood

Royal Steensma: alle aandacht voor brood

2020 wordt het jaar van het brood. Tenminste, als het aan Royal Steensma ligt. Met de slogan ‘Brood, elke dag speciaal’ vestigt het bedrijf alle aandacht op brood. Tijdens Bakkersvak laat Royal Steensma onder meer innovaties zien op het gebied van broodingrediënten. Er wordt live brood gebakken en natuurlijk kan er geproefd worden.

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Rijswijk

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Rijswijk

Wat ga je doen?Ter uitbreiding van het huidige team komt er een functie van allround broodbakker bij. Deze is voor de lange termijn en voor 38 uur per week. In deze...

Vakantiemedewerker voor in het banket gezocht, omgeving Haaksbergen

Vakantiemedewerker voor in het banket gezocht, omgeving Haaksbergen

Wat ga je doen?Wij zijn op zoek naar een banketbakker voor de weken 26 tot ongeveer week 36. Je zal gaan werken op de afdeling nat gebak. Je komt in een moderne...

Medewerker Inpak/ Verdeel/ Vriezer in de Bollenstreek

Medewerker Inpak/ Verdeel/ Vriezer in de Bollenstreek

Wat ga je doen?Voor onze klant in de Bollenstreek (Zuid-Holland) zijn we per direct op zoek naar een medewerker die actief kan zijn op de afdeling inpak, verdeel...