Leveranciers ontwikkelen officieel gebak LF 2018

LF 2018-gebakje close-up

Vier noordelijke leveranciers van bakkerijgrondstoffen hebben gezamenlijk een uniek gebakje ontwikkeld ter gelegenheid van het feit dat Leeuwarden in 2018 Culturele Hoofdstad van Europa is. Het gaat om Smilde Bakery, Royal Steensma, Dobla en Beko Groothandel.

Typisch Friese smaken

Het gebakje – een zogeheten tartelette – heeft de naam Culturele Hoofdstad LF 2018 gekregen. Het bevat typische, in Fryslân populaire smaken als anijs, sinaasappel, amandelspijs en een heerlijk bros koekje. De lekkernij is ontwikkeld met goedkeuring van de organisatie van Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa, LF 2018. Daarom draagt de tartelette het schildje met het logo van het evenement.

Cultureel erfgoed

Friese bakkers behoren tot het culturele erfgoed van Fryslân. Daarom ontwikkelden de vier bakkerijfirma’s het gebakje. In de tartelette komt dat tot uiting: vakmanschap en ambacht zijn erin gebundeld. De betrokken toeleveranciers zijn allemaal gevestigd in het Noorden en willen Friese bakkers helpen hun bedrijf (nóg meer) succesvol te maken en te houden.

Uitdaging

Ambachtelijke bakkers uit de provincie worden uitgedaagd de tartelette in aanloop en tijdens LF 2018 te maken en verkopen. De verwachting is dat er vele tienduizenden bezoekers zullen afkomen op alle culturele activiteiten die het hele jaar door worden georganiseerd in de regio. Bakkers kunnen met dit gebakje inspelen op en profiteren van alle aandacht die voor dit grootse, Europese evenement in Leeuwarden en Fryslân.

Meer weten?

Bakkers die het Culturele Hoofdstad LF 2018-gebakje willen maken, kunnen de benodigde grondstoffen betrekken bij Beko Groothandel, net als ondersteunend promotiemateriaal. Ook kunnen ze de vertegenwoordigers van de vier betrokken firma’s raadplegen. Meer informatie over het hoe en waarom van Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa 2018 en wat er wordt georganiseerd, is te vinden op de site www.friesland.nl/culturele-hoofdstad.

Lees ook
Feestdagen & corona: Kansen voor bakkers

Feestdagen & corona: Kansen voor bakkers

De herfst doet zijn intrede. Tijd om ons op te maken voor de feestdagen. Die zullen er dit jaar anders uitzien dan anders. De wens om uit te pakken zal er echter niet minder om zijn, bijvoorbeeld met lekker eten. Leveranciers proberen de bakker zoveel mogelijk te ontzorgen en de kans te geven zich te onderscheiden.

Burgemeester Buma krijgt college over oranjekoek

Burgemeester Buma krijgt college over oranjekoek

De burgemeester van Leeuwarden, Sybrand van Haersma Buma, bezocht 10 september de productielocatie van Royal Steensma in deze gemeente. Tijdens zijn bezoek kreeg Buma 'college' over de Friese oranjekoek, kreeg een rondleiding door de fabriek en werd bijgepraat over de ontwikkeling van het Bakery Sweets Center.

Chocolade-visie van chef Graham Mairs

Chocolade-visie van chef Graham Mairs

Inspiratie in coronatijd: met een doos met bonbons op tafel en de Engelse patissier Graham Mairs op het computerscherm stimuleren Vipam en Irca Nederlandse banketbakkers om nieuwe producten uit te proberen. “Hij geeft cacao echt de hoofdrol.”

Allround broodbakker omgeving Doorn

Allround broodbakker omgeving Doorn

Wat ga je doen?Ben jij een bakker/ ovenist? Dan is deze vacature zeker weten iets voor jou! Door een verschuiving in het personeelsbestand komt er binnen het bestaande...

Enthousiaste broodbakker, omgeving Hoogezand

Enthousiaste broodbakker, omgeving Hoogezand

Wat ga je doen?Wil jij werken in een bakkerij waarbij jouw (nieuwe) ideeën welkom zijn en waarbij je kan meedenken over nieuwe producten? Wij zoeken voor een...

Broodbakker in Den Haag

Broodbakker in Den Haag

Wat ga je doen? Ter uitbreiding van het huidige team komt er een functie van allround broodbakker bij. Deze is voor de lange termijn en voor 38 uur per week. In...