Leveranciers ontwikkelen officieel gebak LF 2018

24 oktober 2017

Vier noordelijke leveranciers van bakkerijgrondstoffen hebben gezamenlijk een uniek gebakje ontwikkeld ter gelegenheid van het feit dat Leeuwarden in 2018 Culturele Hoofdstad van Europa is. Het gaat om Smilde Bakery, Royal Steensma, Dobla en Beko Groothandel.

Typisch Friese smaken

Het gebakje – een zogeheten tartelette – heeft de naam Culturele Hoofdstad LF 2018 gekregen. Het bevat typische, in Fryslân populaire smaken als anijs, sinaasappel, amandelspijs en een heerlijk bros koekje. De lekkernij is ontwikkeld met goedkeuring van de organisatie van Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa, LF 2018. Daarom draagt de tartelette het schildje met het logo van het evenement.

Cultureel erfgoed

Friese bakkers behoren tot het culturele erfgoed van Fryslân. Daarom ontwikkelden de vier bakkerijfirma’s het gebakje. In de tartelette komt dat tot uiting: vakmanschap en ambacht zijn erin gebundeld. De betrokken toeleveranciers zijn allemaal gevestigd in het Noorden en willen Friese bakkers helpen hun bedrijf (nóg meer) succesvol te maken en te houden.

Uitdaging

Ambachtelijke bakkers uit de provincie worden uitgedaagd de tartelette in aanloop en tijdens LF 2018 te maken en verkopen. De verwachting is dat er vele tienduizenden bezoekers zullen afkomen op alle culturele activiteiten die het hele jaar door worden georganiseerd in de regio. Bakkers kunnen met dit gebakje inspelen op en profiteren van alle aandacht die voor dit grootse, Europese evenement in Leeuwarden en Fryslân.

Meer weten?

Bakkers die het Culturele Hoofdstad LF 2018-gebakje willen maken, kunnen de benodigde grondstoffen betrekken bij Beko Groothandel, net als ondersteunend promotiemateriaal. Ook kunnen ze de vertegenwoordigers van de vier betrokken firma’s raadplegen. Meer informatie over het hoe en waarom van Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa 2018 en wat er wordt georganiseerd, is te vinden op de site www.friesland.nl/culturele-hoofdstad.

Altijd op de hoogte blijven?