Natwerk introduceert Bossche Bolloco Choco

AMSTERDAM - Na producten als de lambrusco Broesko, Bello Limoncello en Bacon Hagelslag, introduceert reclamebureau Natwerk een nieuw product: De Bossche Bolloco Choco, een Bossche Bol met een exotische twist, welk zij samen met patisserie Van Avezaath-Beune uit Amsterdam uitbrengen. De Bossche Bolloco Choco maken zij volgens traditioneel recept; soezenbeslag als basis, gevuld met rijke chocolademousse in plaats van slagroom en geglazuurd met gesmolten chocolade. “De chocoladedichtheid komt daarmee op ruim 88 procent”, weet het reclamebureau. De Bossche Bolloco Choco is exclusief verkrijgbaar bij de patisserie in Amsterdam.

Nieuwe benadering

“Iedereen kent de Bossche bol natuurlijk als delicatesse uit het Zuiden, maar we vonden het tijd voor een nieuwe benadering”, vertelt Frank de Ruwe, creatief directeur Natwerk. “Net als in ons programma Werk aan de Winkel bij BNN kijken we graag op productniveau naar waar kleinere bedrijven tegenaan lopen. Vaak komt dat overeen met wat we bij grote klanten zien. Bij veel bakkerijen en patisserieën merkten we dat er vraag was naar vernieuwing en unieke concepten. Met de Bossche Bolloco Choco spelen we daar op in.”  “Het is heel leuk om te zien dat er met een relatief kleine ingreep in het traditionele recept een totaal nieuw product ontstaat, wat weer nieuwe mensen naar de winkel trekt en de verkoop omhoog knalt”, voegt Patissier Patrick Roos eraan toe.

Lees ook
KRAS EN WIN

KRAS EN WIN

Vind 3 dezelfde chocolades en maak kans op hele mooie Callebaut prijzen. Zoals bijvoorbeeld gratis CHOCOLADE!

Drie vragen aan Patissier Frank Haasnoot

Drie vragen aan Patissier Frank Haasnoot

Patissier Frank Haasnoot is wereldwijd bekend. Zijn Instagram heeft 314.000 volgers en hij geeft masterclasses van Singapore tot Moskou en van Casablanca tot Mumbai. Sinds een paar maanden woont hij weer in Nederland. “Een product ontwikkelen blijft het allerleukst.”

Cargill investeert 3,5 miljoen in chocoladefabriek Kalmthout

Cargill investeert 3,5 miljoen in chocoladefabriek Kalmthout

Het Amerikaanse voedings- en landbouwconcern Cargill gaat de chocoladefabriek in het Belgische Kalmthout uitbreiden met een vijfde productielijn voor 'gourmetproducten' en nieuwe chocoladetanks. Hiervoor trekt het bedrijf 3,5 miljoen uit.

Broodbakker ambachtelijk te Rotterdam

Broodbakker ambachtelijk te Rotterdam

Wat ga je doen?In deze fulltime functie zullen de werkzaamheden bestaan uit allround productie binnen de bakkerij. Je zal je bezig houden met zowel groot als kleinbrood....

Allround bakker omgeving Veendam

Allround bakker omgeving Veendam

Wat ga je doen?Voor een ambachtelijke bakkerij in de omgeving van Veendam zijn we op korte termijn op zoek naar een allround bakker. Het betreft een fulltime functie...

Industriele broodbakker gezocht, omgeving Emmen

Industriele broodbakker gezocht, omgeving Emmen

Wat ga je doen?In deze functie ben jij verantwoordelijk voor een goed verloop van de productie van groot brood. Je bereidt deegsoorten, werkt aan de oven, je bedient...