Bossche Bol in vijf nieuwe smaken

29 mei 2017

De Bossche bol of sjeklade bol. Daarbij denk je aan een bol van soezendeeg, gevuld met slagroom en omhuld met een dikke laag chocolade. Bakkerij Royal uit Den Bosch wil hier verandering in aanbrengen. De bakkerij komt met vijf nieuwe smaken: Karamel/zeezout, zomerfruit, limoen, witte chocolade met framboos en extra dark-bollen.

Roze Bol

De eigenaar van Bakkerij Royal is Bakker Jules Lauwerijssen. Hij begon met experimenteren nadat zijn zoontje vroeg om een roze bol. De experimenten leverden vijf nieuwe smaken op die zijn gepresenteerd tijdens het foodevent Gezellige Zaken. Van alle smaken maakt de bakker ook een mini-variant. Voor mensen die ze alle vijf willen proeven.

Bossche Bol

Ruim 100 jaar geleden ontwikkelde Banketbakker Lamberbont in de Visstraat in Den Bosch de eerste Bossche Bol. Een moorkop gevuld met banketbakkersroom. Banketbakker Henri van der Zijde vestigde zich in 1938 in dezelfde straat. Hij bedacht zijn eigen variant op de bol met een vulling van slagroom en omhulsel van echte chocolade. En zo ziet de Bossche Bol er vandaag de dag nog steeds uit. Lauwerijssen denkt niet dat zijn experimenten heiligschennis zijn. "Wij vinden het leuk om mensen te prikkelen en verassen" zegt hij tegen Omroep Brabant.

Bron foto: Bakkerij Royal

           

Altijd op de hoogte blijven?