'Minder zout went snel'

11 september 2010

Consumenten wennen snel aan minder zout. Dat concluderen onderzoekers van Wageningen Universiteit na een experiment van één dag onder 48 personen.

Na het eten van minder zoute soep wordt zoute soep 'te zout' gevonden. Andersom wordt minder zoute soep als 'smakelozer' ervaren als eerst zoute soep is gegeten. Kees de Graaf, hoogleraar Sensoriek en eetgedrag, verwees hiernaar tijdens het minisymposium 'Sodium, potassium and Cardiovasculair health'.

 

Volgens De Graaf toont dit onderzoek aan dat mensen zich snel kunnen aanpassen aan minder zout. Om ervoor te zorgen dat mensen minder zout binnenkrijgen, moeten volgens hem niet alleen de mensen, maar ook de producten veranderen. Gerda Feunekes van Unilever wees erop dat sinds 2004 al meer dan 28.000 foodproducten wereldwijd geherformuleerd zijn om er gezondere alternatieven van te maken.

 

Bron: EVMI.nl

Altijd op de hoogte blijven?