Jonge ondernemers behalen certificaat

WAGENINGEN - In november hebben acht jonge (aankomende) ondernemers hun NBA training afgesloten. De jonge ondernemers kwamen meer dan een jaar, twee keer per maand bijeen voor trainingsbijeenkomsten, welk plaatsvond op één van de bedrijven van de deelnemers.

Trainingen

De trainingen hadden onder andere betrekking op Social Media, Financieel Management, Leiderschap, en meer. “Naast het leren van de trainers, de gastsprekers en tijdens de inspiratiedagen hebben ze ook veel van elkaar geleerd”, stelt de praktijkopleider NBA. “Ze herkenden elkaars problemen, enthousiasme, energie en twijfels.”

Ondernemingsplannen

Het laatste onderdeel van de training van de presentatie van hun ondernemingsplannen. “Tijdens deze presentaties kwam telkens de waarde van de training en de waarde van de groep naar voren”, aldus de praktijkopleider. Na de presentaties mochten de deelnemers hun certificaat in ontvangst nemen. In Januari 2016 start de vierde groep met deelnemers.

Lees ook
Nieuwe receptuur kan voor uitdagingen zorgen

Nieuwe receptuur kan voor uitdagingen zorgen

Productontwikkeling of het maken van een aangepaste receptuur levert naast mooie nieuwe producten ook wel eens uitdagingen op bij het bepalen van de naam of het geven van de informatie.

Bakkerij draait door tijdens verbouwing

Bakkerij draait door tijdens verbouwing

Het liefst hadden Sandra en Freek Hogenboom hun winkellocatie in Houten uitgebreid, om zowel de productie als verkoop op één locatie te doen. Dat ging echter niet, en dus kozen ze voor een alternatief. Ze kochten het gehele bedrijfspand dat ze deels huurden voor hun broodbakkerij en verdubbelden daarmee hun vloeroppervlak. Met deze uitbreiding kan het...

‘Wij streven geen reproduceerbare perfectie na’

‘Wij streven geen reproduceerbare perfectie na’

Granen zijn leidinggevend voor het proces van deeg en brood maken bij bakkerij & keuken De Veldkeuken in Bunnik. Eigenaar en bakker René van der Veer werkt grotendeels met Nederlandse granen die hij deels zelf maalt. Recepturen zijn toegespitst op die graansoorten en blijft hij aanpassen.