Hygiënesluis Patent Pending

De nieuwe modellen hygiënesluizen van machinebouwer Lets zijn als eerste uitgerust met een beveiliging tegen bacteriologische verontreiniging van het watertoevoernet. Deze uitvinding is Patent Pending.

Beveiliging van het drinkwaternet

Drinkwaterbedrijven leveren via hun waternet veilig drinkwater bij hun klanten af. Wanneer bij een op het waternet aangesloten installatie - zoals een hygiënesluis -, beveiligingen ontbreken of niet functioneren, kan het waternet verontreinigd raken. Dit kan de gezondheid en de voedselveiligheid in gevaar brengen. Om deze risico’s zoveel mogelijk te voorkomen, moet een installatie die op het waternet is aangesloten aan bepaalde technische eisen voldoen. Dit is vastgelegd in de NEN1006. De nieuwe hygiënesluis van LETS is uitgerust met een nieuwe beveiliging om bacteriologische verontreiniging van het watertoevoernet te voorkomen.

Nieuwe beveiliging in hygiënesluis

Hygiënesluizen zijn in de voedingsindustrie een bekend beeld geworden, veelal gebruikt naar de toegang van een productieruimte. Wanneer de borstels van de hygiënesluis worden betreden, gaan deze draaien om de zolen van schoeisel te reinigen. Tussen deze borstels is een sproeibuis bevestigd, die water, eventueel gemengd met reinigings- of desinfectiemiddel, op de borstels spuit. Het spatwater wat vervolgens van de roterende borstels afkomt (al dan niet ernstig vervuild met straatvuil, ziektekiemen etc.) spat terug op de watersproeibuis, waar bacteriën naar binnen kunnen dringen en zich vermenigvuldigen.  Niet alleen de hygiënesluis kan hiermee een bron van besmetting worden, maar zelfs het tapwaterleidingnet  van het hele pand kan besmet raken. Een regelrecht rampscenario voor een voedingsmiddelenbedrijf! De Patent Pending van LETS oplossing biedt bescherming voor dit risico.

Terugslagklep geen garantie

In de huidige situatie wordt een waterleiding tegen dit gevaar wel beschermd met een terugslagklep, maar een terugslagklep heeft altijd een zekere vertraging van sluiten, waardoor het nooit een 100 procent garantie kan bieden.

 
Lees ook
Nieuwe inrichting hét moment voor grondige aanpak

Nieuwe inrichting hét moment voor grondige aanpak

Bij een nieuwe winkel- of bakkerij-inrichting let je ongetwijfeld op de uitstraling, de functionaliteit en de kosten, maar hoe zit het bijvoorbeeld met voedselveiligheid en plaagdierwering?

Gedrag van de consument in kaart

Gedrag van de consument in kaart

Hoe ziet de toekomst van foodwinkels zoals de bakkerswinkel eruit? Susanne Danes, projectmanager marketing bij FoodBase, gaat in een reeks van drie artikelen in op ‘De klant van morgen’. In deze eerste aflevering: drie recente ontwikkelingen ten aanzien van consumentengedrag.

Sentho in actie voor ondernemers

Sentho in actie voor ondernemers

Uit onderzoek blijkt dat ruim een op de tien ondernemers het financieel zwaar heeft door Corona. De afgelopen lockdowns zorgden voor inkrimping van het eigen vermogen, schulden of faillissementen.