Het liefst volkorenbrood

28 februari 2012

De kop ‘Het liefst volkorenbrood’ staat vandaag prominent op de voorpagina van De Telegraaf. Ook op diverse radiozenders als Radio 538, Q-Music, Radio 2 en een aantal regionale zenders is het thema ‘volkorenbrood’ vanmorgen breed en positief in het nieuws. Dit naar aanleiding van een persbericht dat het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) in aanloop naar de Bakkerij Dagen naar de landelijke pers heeft gestuurd.

In de strategische visie van de bakkerijbranche komt nadrukkelijk naar voren dat er kansen liggen voor brood in combinatie met gezondheid.  NBC speelt hier op in met diverse kennisprojecten. Het project dat voor 2012 groots wordt ingezet, is het volkorenproject. Volkorenbrood is vanwege unieke gezondheidseigenschappen een gouden kans voor de bakkerij.

Afgelopen half jaar is door NBC veel informatie verzameld, vanuit Europees onderzoek, naar de relatie tussen volkoren en gezondheid. Tegelijkertijd is er uitgebreid onderzoek gedaan naar de kennis en houding van consumenten ten aanzien van (volkoren-)brood en gezondheid. Deze onderzoeken hebben geleid tot het opzetten van een grootschalige volkorencampagne, zowel richting de bakker als de consument.

Vooruitlopend op de campagne, die medio april start, is voor de Bakkerij Dagen een persbericht opgesteld over de huidige perceptie van volkoren van de consument. Dit persbericht is nu al breed door de media opgepikt.

Graag vertellen wij u meer over onze volkorencampagne op onze stand (stand 08.466, Nederlands Bakkerij Centrum) tijdens de Bakkerij Dagen. Onze kennisspecialisten zijn herkenbaar aan een blauw shirt met een groot vraagteken. Heeft u nu al vragen dan kunt u contact opnemen met onze specialist volkoren, Jeroen Grandia, telefoon 0317-471212 of j.grandia@nbc.nl

   

Altijd op de hoogte blijven?