Helden uit het vak inspireren studenten

Bakkersvak 2019_foto Easyfairs

Bakkersvak en IJs-Vak brengen studenten dit jaar dichter bij hun helden dan ooit tevoren. Zowel op maandag als dinsdag staan om 11.30 en 14.30 uur ‘Helden uit het vak’ klaar voor een Vragen(v)uur.

“We streven ernaar om telkens een vier á vijf panelleden voor een groep studenten te zetten, zodat zij hen het hemd van hun lijf mogen vragen. Studenten kunnen problemen voorleggen waar ze tegenaan lopen, trucjes van de Meesters leren, naar unieke recepturen vragen en horen waarom hun ‘held’ voor deze branche heeft gekozen”, zegt Corine Visser, Event Manager van Bakkersvak en IJs-Vak.

Ze vervolgt: “Er is een enorm tekort aan personeel in alle lagen van deze branche. Het begint bij de aanwas vanuit de opleidingen, dus we moeten de jeugd zien te boeien en te binden. Gelukkig zitten de opleidingen goed vol, maar helaas vallen er gedurende de opleiding studenten af en gaan ze dus niet verder in deze sector. We verliezen onderweg het enthousiasme waarom ze in eerste instantie wel voor een opleiding in deze richting hebben gekozen. Samen, als branche, moeten we laten zien hoe gaaf het is om in deze sector te werken! Op Bakkersvak komen jaarlijks honderden studenten uit het hele land, vanuit allerlei opleidingen, hier samen, dus hoe leuk is het om in deze samenwerking hen in direct contact te brengen met hun ‘helden’.”

Tijdens de aankomende editie van Bakkersvak en IJs-Vak op 1, 2 en 3 maart 2020 zijn studenten (en docenten) de gehele dag welkom op maandag 2 en dinsdag 3 maart. Voor het studentenprogramma werkt de organisatie nauw samen met de sector, waaronder brancheverenigingen, het Gilde van Meesters, het Boulangerie Team, het Nederlands Patisserie Team, leveranciers en ondernemers. Visser: “Zo hebben we onder meer al toezegging van Meester Patissier Hidde de Brabander, Meester Boulanger en lid van het Boulangerie Team Mark Plaating, voormalig wedstrijdcoach Hans Som, ondernemer en marketingexpert Edwin Klaasen van DesemEnzo, ondernemer en top chocolatier Remy Rombouts van Coco & Sebas en auteur en toppatissier ‘Opa Cees’ Holtkamp. Tijdens het inschrijven kunnen docenten en studenten aangeven wanneer ze bij het Vragen(v)uur willen aanschuiven.”

Win Masterclass van Hidde de Brabander op jouw school

De beursorganisatie daagt docenten en studenten uit om een leuke vlog te maken rondom het thema van dit jaar: Durf te kiezen! “We laten de inhoud van de vlog volledig over aan de studenten. De inzendingen kunnen naar: corine.visser@easyfairs.com, met als deadline vrijdag 6 maart 2020. Natuurlijk gaat de winnaar niet met lege handen naar huis. Niemand minder dan Meester Patissier Hidde de Brabander, werkzaam bij het IJscentrum, uitgever van diverse patisserieboeken en graag geziene gast bij 24Kitchen, komt een workshop verzorgen op de winnende school.”
Alle ingezonden vlogs worden beoordeeld door een vakkundige jury: De Nagelkerkjes. Deze familie heeft een vlogkanaal op Youtube met meer dan 50.000 abonnees. Het tienkoppige gezin runt een bakkerij en lunchroom. Vader Jan: “Naast onze dagelijkse familievlog, hebben we sinds kort ook een bak-kanaal op YouTube: bakflix. Hierin leggen we simpel uit hoe je bakkerijproducten thuis kan maken. Niet om ervoor te zorgen dat de mensen thuis gaan bakken en niet meer naar de bakker gaan, maar juist om te laten zien hoe mooi het vak is en hoeveel werk er zit in een product maken. We laten het ambacht zien. Verder bezoeken wij natuurlijk ook Bakkersvak en IJs-Vak.”

Dossiers
Lees ook
Wedstrijden Gouden Gard en Talentenprijs afgelast

Wedstrijden Gouden Gard en Talentenprijs afgelast

De wedstrijden om de Gouden Gard en de Talentenprijs gaan dit najaar vanwege de nieuwe coronamaatregelen toch niet door. Beide wedstrijden zouden op 13 oktober worden georganiseerd bij het Miele Experience Center in Vianen.

Slimme aanpassingen voor BakkersVak en IJs-Vak 2021

Slimme aanpassingen voor BakkersVak en IJs-Vak 2021

Met aangescherpte (hygiëne)maatregelen en slimme aanpassingen zorgt organisator Easyfairs dat Bakkersvak en IJs-Vak in 2021 op een veilige manier door kunnen gaan.

Tien tips voor effectieve reclame

Tien tips voor effectieve reclame

Fiorienne Westenberg helpt met haar bureau Manytastes lokale ondernemers, zoals bakkers, slagers en visspecialisten met hun marketing- en communicatieplan. Op Bakkersvak 2020 gaf zij een presentatie in het praktijklokaal. Daar gaf ze tien tips voor effectieve reclame.

Zelfstandig werkend bakker omgeving Almelo

Zelfstandig werkend bakker omgeving Almelo

Wat ga je doen?Voor een koekbakkerij in de omgeving van Almelo zijn we per direct op zoek naar een ervaren zelfstandig werkend bakker. Je komt te werken in een team...

Ambachtelijk broodbakker omgeving Hardenberg

Ambachtelijk broodbakker omgeving Hardenberg

Wat ga je doen?Je zal je bezig houden met de productie van diverse soorten groot en klein brood. Hierbij werk je veelal op de traditionele manier. Je werkt zelfstandig...

Ambachtelijk broodbakker omgeving Den Haag

Ambachtelijk broodbakker omgeving Den Haag

Wat ga je doen?Voor deze kleine ambachtelijke bakkerij zijn we per direct op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker. Je zal je bezighouden met het totale...