Goedkoop en natuurlijk koelen bij LTI

12 februari 2013

Koelspecialist LTI presenteert op BAKKERSVAK (stand B1009) een nieuwe, goedkope en natuurlijke manier van koelen: Breezair. Dit is een adiabatische koeler. Dat wil zeggen dat door de verdamping van water, de lucht kan worden afgekoeld tot wel 12 graden lager dan de omgevingstemperatuur.

Toepassing van adiabatische koeling vindt vooral plaats in grote industriële ruimten en in  warme ruimten waar ook veel geventileerd moet worden. Voorbeelden hiervan zijn ovenruimten, magazijnen en productiehallen. Het grote voordeel is dat de betreffende ruimte dus efficiënt gekoeld wordt terwijl bijvoorbeeld de overheaddeuren openstaan.

Adiabatische koeling wordt ook vaak toegepast om een verbetering te realiseren indien producten met buitenlucht worden gekoeld. Vaak werkt deze manier van koelen uitstekend in winter en het voor- en najaar, maar is de temperatuur in de zomer zodanig hoog dat de gewenste eindtemperatuur van het product niet gehaald wordt. Adiabatische koeling biedt hierbij de oplossing.

De investering in een adiabatische koeler is bijzonder laag. De investering in deze koeler valt binnen de EIA-regeling van 2013, waardoor er door de gebruiker een subsidie verkregen kan worden.Luchtverdeling kan op verschillende wijzen plaatsvinden: met plenums of met een airsock. LTI kan op basis van ‘no cure-no pay’ een testopstelling bij u realiseren.

Altijd op de hoogte blijven?