foodora breidt uit naar Eindhoven, Haarlem en Leiden

1 november 2016

AMSTERDAM - foodora, de fietsbezorgservice van kwaliteitsrestaurants breidt uit met drie nieuwe steden. Na Amsterdam, Den Haag, Utrecht en Rotterdam kunnen ook de inwoners van Haarlem en Eindhoven binnenkort hun favoriete maaltijd per fiets laten bezorgen. Vorige week is foodora al van start gegaan in Leiden. Na deze uitbreiding is foodora actief in 45 steden, verdeeld over 10 landen.

Leiden, Haarlem en Eindhoven

In twee maanden tijd zet foodora voet aan de grond in drie nieuwe steden, de snelste uitbreiding tot nu toe. Leidenaren kunnen al vanaf vorige week hun favoriete maaltijd per fiets laten bezorgen. Op drie november zijn inwoners van Haarlem aan de beurt en nog voor de Kerst kunnen Eindhovenaren gebruikmaken van de diensten van foodora.

Veel vraag

Vincent Hosman, Country Manager van foodora Nederland: "We merken dat er veel vraag is naar kwalitatieve maaltijden die op een duurzame manier bezorgd worden en willen graag zoveel mogelijk mensen in Nederland onze service aanbieden. Daarom zijn we heel trots dat we voor het einde van het jaar in drie nieuwe steden actief zijn."

Niet alleen in Nederland groeit de bezorgservice razendsnel. De komende weken breidt foodora wereldwijd uit in meer dan tien nieuwe steden.

Restaurants

Een groot aantal kwaliteitsrestaurants heeft zich inmiddels aangesloten in de nieuwe steden. Leidenaren kunnen onder meer terecht bij Delphi, Bad Habits en De La Soul. In Haarlem werkt foodora samen met onder andere Brick, Thrill Grill en Kaneda.

Hoe het werkt

Bestellingen kunnen worden geplaatst via de website of  Android- of iOS-app van foodora. Na het invullen van het postcodegebied waarin de gebruiker zich bevindt, ontvangt men een overzicht van alle restaurants in de buurt. Na het plaatsen van de bestelling worden maaltijden binnen gemiddeld dertig minuten bezorgd.

Foodora

Bezorgservice foodora (met de kleine letter f) is in oktober 2014 gelanceerd in Duitsland en sinds mei 2015 in Amsterdam gevestigd. De on demand bezorgservice bezorgt favoriete gerechten van kwaliteitsrestaurants in inmiddels 10 landen en 43 verschillende steden. De gerechten zijn snel besteld via de Android- of iOS-app of via de website en staan binnen 30 minuten op tafel (of op schoot) dankzij de fietsende bezorgers. Bestellen kan iedere dag vanaf 09.00 tot 23.00 uur in Amsterdam, vanaf 11.00 uur in Utrecht, Den Haag en Rotterdam en vanaf 17.00 in Leiden, Haarlem en Eindhoven.

 

Altijd op de hoogte blijven?