Food100 van 2021 bekend

Food100 2021

De Food100 van 2021 is bekend. Op deze lijst van vijftig changemakers jonger dan 30 jaar én vijftig gamechangers ouder dan 30 jaar staan onder andere Jeanne van Ittersum van Trash'ure Taarten, Johan Leenders van Oranjehoen, Joost Rietveld en Merijn Corneel Koops van Too Good to Go, en Linda Klunder en Lars Gierveld van Kumasi Drinks.

“Een mooie afspiegeling van lefhebbers die anders durven, denken en doen binnen het Nederlandse voedselsysteem” zegt juryvoorzitter Isabel Boerdam over de lijst van 2021. “De voedselveranderaars komen niet alleen vanuit heel het land, maar ook vanuit alle lagen in de voedselketen: van vooruitstrevende agrariërs tot docenten en wetenschappers, van jonge ondernemers tot professionals met jarenlange ervaring tot aan een chef-kok met groene Michelinster.”

Food100

De Food100 wordt jaarlijks samengesteld. Het resultaat is een lijst van honderd gevestigde leiders en aanstormende talenten die zich dagelijks hard maken voor beter en eerlijker eten en drinken voor iedereen . Uit de 340 aanmeldingen voor deze lijst selecteerde de jury vijftig changemakers jonger dan 30 jaar én vijftig gamechangers ouder dan 30 jaar. Hieruit kiest de jury nog zes foodhelden, zoals in 2019 chef-kok Nel Schellekens met haar 0%-waste en 100%-taste filosofie of in 2020 Arjuna Huis in ‘t Veld die met De Melkbrouwerij laat zien hoe mooi natuurlijkinclusief boeren kan zijn. Deze foodhelden maakt de jury maandag 20 september via een livestream bekend. 

Jury

De jury bestaat dit jaar uit: voorzitter Isabel Boerdam (eigenaar Green Food Lab en initiatiefnemer Nationale Week Zonder Vlees), Nadia Zerouali (culinair schrijfster), Anne Reijnders (freelance programmamaker en eigenaar cateringbedrijf De Lekkere Man), Tarique Arsiwalla (mede-oprichter duurzame diervoedingproducent Protix), Ama Koranteng-Kumi (oprichter stadstuinen Bloei & Groei), Jeroen Candel (universitair hoofddocent bestuurskunde aan de Wageningen Universiteit), Tim van der Mark (varkenshouder en bestuurslid bij Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt) en Christiaan Vette (innovatie- en transformatie-adviseur).

Bekijk hier de lijst van de Food100.

Dossiers
Meer over
Lees ook
Aanmelding Food100 geopend

Aanmelding Food100 geopend

De Food100 is een lijst van 100 vooruitstrevende en veelbelovende voedselveranderaars. Voor de vijfde keer is deze zoektocht ,begonnen. Zet jij je in voor beter en eerlijker eten of ken je iemand die dat doet? Je kunt jezelf of iemand anders tot 1 juni aanmelden.

Wie zijn de voedselverbeteraars van 2020?

Wie zijn de voedselverbeteraars van 2020?

Wie zijn de voedselverbeteraars van vandaag en morgen? Het antwoord vind je in de Food100. Een jury stelt elk jaar een lijst samen met daarop 100 gevestigde leiders en aanstormend talent die zich dagelijks hard maken voor een beter en duurzamer voedselsysteem. Ook dit jaar is er weer een lijst.

Aanmelding Food100 2019 geopend

Aanmelding Food100 2019 geopend

Woensdag 1 mei opende de aanmelding voor de Food100-lijst 2019, een netwerk voor voedselveranderaars van vandaag en morgen. Een onafhankelijke jury stelt uit alle aanmeldingen een lijst van 100 gamechangers samen en selecteert 50 gevestigde voedselveranderaars en 50 jonge talenten.