Duurzame chocolade staat centraal op Chocoa 2020

Chocoa 2020

De Beurs van Berlage staat van 19 tot en met 23 februari 2020 in het teken van duurzame chocola. De hele keten, van cacaoboon tot chocolade, presenteert zich tijdens Chocoa 2020, het grootste chocoladefestival van Nederland. Dit jaar is er niet alleen aandacht voor de repen: er is ook een speciale prijsuitreiking voor de beste Hot Chocolate.

Bezoekers van dit festival kunnen zich informeren over duurzame chocolade. Daarnaast zijn er verschillende proeverijen, een grote chocoladequiz en verschillende seminars over hoe je zelf chocolade kan maken. Ook vormen de bezoekers de jury voor de Hot Chocolate Awards. Zij kunnen proeven en hun stem uitbrengen op hun favoriet. De winnaar wordt op zondag 23 februari bekend gemaakt.

Duurzame chocolade is een belangrijk thema van Chocoa 2020. De Nederlandse cacaosector sprak tien jaar geleden af dat vanaf 2025 alle chocolade op de markt duurzaam moet zijn. Op het festival laat de sector zien wat ze allemaal doen om dit doel te bereiken. Organisator Jack Steijn zegt dat er de afgelopen jaren flinke stappen zijn gezet op het gebied van duurzaamheid. "De cacaosector heeft lang achtergelopen als het gaat om duurzaamheid, maar ze zijn nu toch wel hard op weg om die achterstand helemaal in te halen. Tijdens Chocoa zal de sector laten zien waar ze voor staat." 

Chocolademakers vanuit de hele wereld komen naar Amsterdam voor Chocoa. "We zien dat de herkomst en duurzame productie steeds belangrijker worden in de chocolademarkt. Net als bij wijn en koffie wordt het belangrijk om te weten waar de cacao in je favoriete chocoladereep vandaan komt. Chocoa brengt de keten en de makers dichter bij elkaar, dat is uniek en heel inspirerend", aldus organisator Caroline Lubbers.

 

Chocoa is een initiatief van Caroline Lubbers en Jack Steijn van Equipoise en van de Stichting Chocolade Festival. Dit jaarlijkse cacao- en chocolade-evenement heeft als doel het vergroten van de markt voor duurzame en goede cacao en chocolade.

Lees ook
NeoCacao

NeoCacao

NeoCacao wordt op sociale media aangekondigd als hét boek over chocolade. De Franse versie verscheen al eerder en onlangs kwam de Engelstalige variant uit.

Samenwerking Fairtrade en Chocolatemakers

Samenwerking Fairtrade en Chocolatemakers

Chocolatemakers en Fairtrade Nederland gaan samenwerken. Beide organisaties zetten zich al jaren in voor een betere betaling voor cacao-boeren. Vanaf nu trekken ze hier samen nog actiever in op. Vanaf 28 april zijn de eerste Fairtrade gecertificeerde chocoladerepen verkrijgbaar.

Chocolade verkopen op een toeristeneiland

Chocolade verkopen op een toeristeneiland

In 2012 ruilden Nanne Jan en Lia Stienstra hun banketbakkerszaak in Friesland in voor een chocolaterie op Texel. Waar ze eerder alleen in ‘blessuretijd’ aan chocolade werkten, kunnen ze nu volledig gaan voor hun passie. Met succes, liefhebbers weten De Texelse chocolaterie intussen prima te vinden.

Deegmaker productie omgeving Zoetermeer

Deegmaker productie omgeving Zoetermeer

Wat ga je doen?Voor een bakkerij in de omgeving van Zoetermeer zijn wij op zoek naar deegmakers in de productie. Werkzaamheden: > Afwegen, mengen en kneden van de(hulp)grondstoffen...

Broodbakker ambachtelijk omgeving Zwolle

Broodbakker ambachtelijk omgeving Zwolle

Wat ga je doen?In deze functie voor de lange termijn ga je als zelfstandig werkend broodbakker ga jij samen met je collega's het perfecte brood maken. Dit doe je...

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Apeldoorn

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Apeldoorn

Wat ga je doen?Voor een bakkerij in de omgeving van Apeldoorn zijn we per direct op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker voor de nachtploeg. In deze functie...