Dutch Food Week 2023 begint in Arnhem

2 oktober 2023 Redactie Food
Dutch Food Week opent vrijdagmiddag 6 oktober om 12:30 uur een markt in het centrum van Arnhem. Op de openingsmarkt van Dutch Food Week kan iedereen voorproeven van Dutch Food Week 2023: ‘weet wat je eet’ is het motto en daarom worden er innovatieve, educatieve en (food)concepten gepresenteerd die gedurende de week onderdeel uitmaken van het programma.

Boeren en tuinders, ondernemers, retail, overheid en wetenschappers laten zien hoe zij werken aan de productie, distributie en ontwikkeling van ‘ons voedsel’. De markt opent de Dutch Food Week, met meer dan vijftig deelnemers. 

Activiteiten op de markt 

Op de markt in Arnhem is een 12 meter lange borrelplank, waarop een beeld gegeven wordt van producten uit de diverse streken van Gelderland, Noord-Nederland, Almere, de Beemster, Utrecht en Noord-Brabant. Er is ook aan de jonge generatie gedacht. Ze kunnen op de foto met Fien en Teun, een kookles volgen van TV kok Sandra Ysbrandy of meedoen aan de spannende WRAP BATTLE.

Programma Dutch Food Week 2023

Na de opening in Arnhem worden in het hele land tussen 7 en 14 oktober verschillende evenementen georganiseerd. Zo kun je op 11 oktober je kennis testen tijdens de Nationale Food Quiz en op 14 oktober bij ondernemers bij jou in de buurt langsgaan om de boer, tuinder of visser te bedanken voor zijn inzet. 

Kijk hier voor alle informatie. 

Altijd op de hoogte blijven?