Driekant Zutphen heeft beste bio broodafdeling van Nederland

Driekant Zutphen_foto Koos Groenewold

Foto: Koos Groenwold

Na een flinke vertraging door het coronavirus, worden voor de allereerste keer de Biowinkel Awards uitgereikt. Driekant uit Zutphen is de winnaar van de broodcategorie en mag zich een jaar lang de beste bio broodafdeling van Nederland noemen. Ekoplaza Utrecht eindigde op de tweede plaats.  

De Bio Awards worden uitgereikt om de biologische speciaalzaakbranche positief in de spotlights te zetten. Begin van dit jaar konden klanten van de deelnemende winkels aan de hand van een online vragenlijst hun favoriete winkel beoordelen. De deelnemers per categorie met de hoogste klantbeoordeling kregen vervolgens een bezoekje van de vakjury.

De vakjury voor de categorie ‘bio broodafdeling’ bestond uit specialisten van bakkerij Verbeek, bakkerij Van der Westen en adviesbureau Timeli. In verband met Corona kon het geplande uitreikingsevents eind maart niet doorgaan en worden de Awards deze week officieel uitgereikt. Vandaag, 31 augustus, is de officiële bekendmaking van de winnaars. Alle winnende winkels worden in de komende week live bezocht en ontvangen dan een geldbedrag en een lokaal promotiepakket. De winnaar van de categorie ontvangt tevens een workshop verzorgt door de sponsor. 

Winnaar broodcategorie

Driekant uit Zutphen is meer dan een broodafdeling; het is eigenlijk een biologische bakkerij. De jury heeft ze aangewezen als winnaar vanwege de hoge betrokkenheid en social care vanuit een authentieke drive. Zo wordt onder andere hun unieke leerwerktraject genoemd voor mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. "Op en top ondernemer met een sociaal hart", aldus de vakjury. Bovenal is Driekant een kwaliteitsbakker met een ruim biologisch assortiment ambachtelijk bereide producten. 

De tweede plaats was voor Ekoplaza Utrecht. Hier is veel aandacht voor regionaliteit, maar ook voor dieet en allergie met een ruim assortiment vegan/glutenvrij/minder suiker/etc. De jury roemt de vooruitstrevendheid van deze winkel op het gebied van verpakkingen, duurzame energie en CO2-uitstoot. Bovendien is de betrokkenheid en de kennis van de medewerkers hier hoog. De juryleden wenst iedereen zo’n winkel toe in zijn buurt!

Biowinkel Awards

De broodafdeling is voor veel bio speciaalzaken een afdeling om zich mee te onderscheiden. Met een ruim assortiment brood en banket van biologische kwaliteit, gemaakt van de beste, vaak lokale ingrediënten, is de broodafdeling van de biologisch speciaalzaak vaak het omfietsen waard. 

Diverse partners hebben hun naam verbonden aan het event. Biologische bakkerijen Verbeek en Van der Westen waren de sponsoren van de beste bio broodafdeling. De Biowinkel Awards zullen ook volgend jaar weer plaatsvinden. Vanaf eind 2020 kunnen bio speciaalzaken zich weer inschrijven voor de Awards 2021

In oktober 2018 bezocht de redactie van Bakkers in bedrijf de Driekant in Zutphen. Lees deze reportage terug in Bakkers in bedrijf 9-2018.

Lees ook
'Klanten stoppen spontaan om speculaas te kopen'

'Klanten stoppen spontaan om speculaas te kopen'

Met de feestdagen voor de deur maken bakkerijen en patisserieën zich op voor drukke dagen. Met een lekker product en goede marketing kan de verkoop verdubbelen en lonkt er zelfs landelijke faam. Wij spraken een aantal prijswinnaars van bakkerswedstrijden over de sleutel van hun succes. Vandaag deel 3 met Henrik Wullems.

Banketbakkerij Oonk in Glanerbrug verbouwt winkel en lunchroom en opent open chocolaterie

Banketbakkerij Oonk in Glanerbrug verbouwt winkel en lunchroom en opent open chocolaterie

Marc en Remien Oonk van Banketbakkerij Oonk hebben hun winkel en lunchroom in Glanerbrug verbouwd. Het echtpaar heeft een open chocolaterie/ ijsmakerij aan het pand toegevoegd en in de winkel is zelfbediening ingevoerd. Sinds de heropening is de omzet met meer dan dertig procent gestegen.

Werkgevers- en werknemersorganisaties leggen resultaat cao-overleg voor aan achterban

Werkgevers- en werknemersorganisaties leggen resultaat cao-overleg voor aan achterban

In september hervatten de werkgevers- en werknemersorganisaties de gesprekken over een nieuwe cao voor het bakkersbedrijf. 17 november kwamen de partijen opnieuw samen. Het resultaat van dit overleg wordt voorgelegd aan de achterban.

Teamleider Bakkerij regio Twente

Teamleider Bakkerij regio Twente

Wat ga je doen?Als teamleider ben je verantwoordelijk voor het effectief inzetten van teamleden, zodat de werkzaamheden efficiënt, veilig en met het maximale...

Operator bakkerij omgeving Tiel

Operator bakkerij omgeving Tiel

Wat ga je doen?Als broodbakker ben je verantwoordelijk voor een goed verloop van de productie van het brood. Je werkt als ovenist, langmaker, deegdraaier en je bedient...

Operator bakkerij omgeving Almelo

Operator bakkerij omgeving Almelo

Wat ga je doen?Als operator ben je verantwoordelijk voor het juist afwegen van de grondstoffen, het bereiden van het deeg en het controleren van het bakproces van...