Danvo komt met quinoabrood

4 april 2016

RIEL - Pseudograan quinoa is een plant die duizenden jaren geleden al op grote hoogte in de Zuid-Amerikaanse Andes werd verbouwd door de Inca’s. Inmiddels is quinoa niet meer weg te denken in de hedendaagse Nederlandse keuken. Reden genoeg voor bakkerij Danvo om het quinoabrood te lanceren. In april komt het brood op de markt.

Antioxidanten en eiwitten

Quinoa zit boordevol antioxidanten en bevat meer eiwitten dan alle andere graansoorten. Daarnaast bevat het veel vezels en mineralen. Vooral mineralen die mensen over het algemeen te weinig binnen krijgen zoals magnesium.

Brood met quinoa

De Quinoa-broodsoorten van Danvo zijn verrijkt met 20 procent quinoa. Dit geeft een herkenbare smaak en een stevige bite aan het brood. Quinoabrood komt er in verschillende maten en gewichten; namelijk een 120 grams broodje ten behoeve van het foodservicekanaal. Voor het retailkanaal komt Danvo met een broodje van 80 gram en een grote bol van 600 gram. Het brood is 100 procent biologisch en 100 procent clean label.

Altijd op de hoogte blijven?