Biologische telers gezocht voor quinoa

LEEUWARDEN - Initiatiefnemer van de Nederlandse quinoa-keten de Dutch Quinoa Group (DQG), is op zoek naar biologische akkerbouwbedrijven met interesse in de teelt van Nederlandse quinoa. DQG ziet mogelijkheden om haar areaal met biologische quinoa uit te breiden. In 2014 zijn zij zelf gestart met de teelt, verwerking en marketing van quinoa in Nederland.

  • Quinoa-teelt
  • “Quinoa is een glutenvrij pseudograan met zeer gunstige voedingseigenschappen”, vertelt de DQG. “Net als graan is quinoa een rustgewas. Door haar diepe beworteling, het loof wat na de oogst op het land achterblijft en het extensieve karakter van de teelt, levert de teelt van quinoa een bijdrage aan de bodemvruchtbaarheid. Het gewas wordt gezaaid vanaf half maart tot half april en geoogst in de periode augustus-september met een combine.”
Lees ook
Certificeringssysteem voor verkoop onverpakte biologische producten vereenvoudigd

Certificeringssysteem voor verkoop onverpakte biologische producten vereenvoudigd

Minister Staghouwer van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit informeerde de Tweede Kamer op 21 juni in een Kamerbrief over de actuele stand van zaken van de certificering van supermarkten, kleine verkooppunten en speciaalzaken voor de verkoop van onverpakte biologische producten. Verkooppunten die onverpakte biologische producten verkopen, moeten hiervoor...

Wildfarmed teelt tarwe op ongeploegde akkers

Wildfarmed teelt tarwe op ongeploegde akkers

Een voormalige Britse muzikant plantte in 2007 het eerste zaadje voor Wildfarmed. Inmiddels lopen steeds meer bakkers warm voor de (landbouw)filosofie én het meel van dit regeneratieve voedselbedrijf.

Start nieuwe campagne ‘De mooiste boodschap is bio’

Start nieuwe campagne ‘De mooiste boodschap is bio’

De driejarige Europese campagne ‘De mooiste boodschap is bio’ is gestart met als doel groei van het biologische marktaandeel en vergroting van de herkenbaarheid en het vertrouwen in het Europese biologische keurmerk. De campagne loopt tegelijkertijd in Zweden, Finland en België.