Campagne Verkiezing Leerbedrijf van het Jaar van start

WAGENINGEN - De campagne voor de verkiezing Leerbedrijf van het Jaar 2017 Bakkerij start deze week. De verkiezing is een initiatief van de sociale partners en wordt uitgevoerd door de Nationale Bakkerij Academie. Alle erkende leerbedrijven worden opgeroepen zich voor deze verkiezing aan te melden en daarmee het belang van leren in de beroepspraktijk te benadrukken.

Stimuleren

De verkiezing onderstreept het belang van goede leerbedrijven voor de bakkerij. De waarde van leerbedrijven wordt op deze manier extra onder de aandacht gebracht. Praktijkbegeleiders en ondernemers van leerbedrijven uit het hele land kunnen met de verkiezing Leerbedrijf van het Jaar 2017 Bakkerij hun talent tonen, stelt de organisatie.

Voorbeeld

De commissie Leerbedrijf van het Jaar Bakkerij: “Erkende leerbedrijven zijn een voorbeeld voor goede praktijkopleiding en helpen jonge vakmensen op weg in de bakkerijbranche. Ieder leerbedrijf in de bakkerij, groot op klein, kan zich kandidaat stellen voor de verkiezing. Belangrijke criteria zijn of het leerbedrijf een duidelijk en stimulerend opleidingsbeleid kent en een goed arbeidsklimaat heeft. Het gaat om de inzet en kwaliteit van het leerbedrijf. Met deze verkiezing kan een leerbedrijf laten zien wat het waard is.”

Aanmelden

Ondernemers, medewerkers en/of leerlingen van leerbedrijven kunnen zich aanmelden tot 1 november 2016. Na aanmelding is het aan de leerbedrijven om de verkiezingscommissie (vertegenwoordigers van de werkgevers- en werknemersorganisaties, ROC’s, SBB) te overtuigen van hun opleidingskwaliteiten. Van alle inzendingen krijgen de acht beste bedrijven een audit. Hiervan gaan drie genomineerde leerbedrijven door naar de laatste ronde.

Winnaar

Tijdens deze laatste ronde krijgen de leerbedrijven de mogelijkheid zichzelf te presenteren aan de commissie tijdens een presentatieronde. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de MBO Kampioenendag in 2017. Dit jaar won Banketbakkerij Oonk in Glanerbrug de titel.

Lees ook
NBA biedt nieuwe serie online trainingen

NBA biedt nieuwe serie online trainingen

De coronamaatregelen maken trainen op locatie lastiger. Wat volgens de regels nog wel mag, voelt voor veel bedrijven of medewerkers niet fijn. Daarom biedt Nationale Bakkerij Academie (NBA) nieuwe korte online trainingen aan zodat bedrijven en medewerkers toch de mogelijkheid hebben om te leren.

Training voor begeleiders van studenten nieuwe opleiding Boulanger niveau 4

Training voor begeleiders van studenten nieuwe opleiding Boulanger niveau 4

Vijf MBO scholen willen in het schooljaar 2020/2021 beginnen met de nieuwe opleiding Boulanger niveau 4 (specialistenopleiding). Dit betekent dat de studenten van deze opleidingen ook een leerbedrijf nodig hebben om het specialisme in de praktijk te ontwikkelen en toe te passen.

Nationale Bakkerij Academie start online trainingen

Nationale Bakkerij Academie start online trainingen

De Nationale Bakkerij Academie start met online trainingen voor broodbakkers, banketbakkers, productiemedewerkers en verkoopmedewerkers in de bakkerij. De kosten voor deze training worden volledig gesubsidieerd door het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf voor deelnemers uit ambachtelijke of industriële bakkerijen die afdragen aan het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf.

Enthousiaste bakker, Friesland

Enthousiaste bakker, Friesland

Wat ga je doen?Wij zoeken een enthousiaste bakker om dit team te versterken! Je zal in de dagdienst van 06.00-15.00 uur werkzaam zijn. Werkzaamheden: Degen draaien,koekzetten,...

Broodbakker omgeving Zevenaar

Broodbakker omgeving Zevenaar

Wat ga je doen?Voor een ambachtelijke bakkerij in de omgeving van Zevenaar zijn we per direct op zoek naar een (zelfstandig werkend) broodbakker. Alle producten...

Teamleider Bakkerij regio Twente

Teamleider Bakkerij regio Twente

Wat ga je doen?Als teamleider ben je verantwoordelijk voor het effectief inzetten van teamleden, zodat de werkzaamheden efficiënt, veilig en met het maximale...