Brits bakboek - Regula Ysewijn

3 december 2019


De Engelsen mogen wereldwijd dan niet bekend staan om de verfijning van hun keuken, als het op gebak en desserts aankomt, zijn er wel degelijk fans. De Belgische Regula Ysewijn is er daar één van. Schreef ze eerder al ‘Pride and Pudding’, in haar ‘Brits bakboek’ gaat ze nog dieper in op de wereldwijd bekende en geliefde zoete Engelse producten.

Regula geeft haar 100 favoriete Britse recepten voor zoet en hartig gebak. Van de fruitbreads en hartige imposante pies waar de Britten beroemd om zijn tot onbekendere koekjes en taartjes voor bij de wereldwijd bekende ‘afternoon tea’. Het boek biedt niet alleen recepten. Ieder recept vertelt een verhaal over het landschap, de tradities en de legendes van Groot-Brittannië. Veel van de recepten in dit boek zijn gebaseerd op recepten die Regula tegenkwam tijdens haar historische onderzoek, maar de recentere klassiekers zijn de gebakjes zoals zij ze zelf al jaren bakt, geïnspireerd door de herinneringen aan de baksels die zij altijd at in Groot-Brittannië.

Regula Ysewijn is culinair auteur, fotograaf en jurylid van Bake off Vlaanderen.

Brits bakboek van Regula Ysewijn is verkrijgbaar bij Bazarow, de online boekhandel die meer dan 1,5 miljoen titels binnen 24 uur kan leveren.

Titel: Brits bakboek  | ISBN: 9789048846894 | Prijs: € 31,99

Altijd op de hoogte blijven?