NIEUWEGEIN - Gezien het succes van dit jaar, heeft Beko besloten om in 2015 opnieuw twee Beko Najaarsdagen te houden bij NBCongrescentrum in Nieuwegein. Die vinden plaats op maandag 21 en dinsdag 22 september.

Spannend

“Het was dit jaar de eerste keer dat we beide Najaarsdagen op één locatie hebben gehouden: dat was best spannend”, vertelt Helma Elemans, manager Ledenzaken & Communicatie bij Beko. “We hadden vooraf geen idee of deze dagen net zo goed zouden aanslaan als voorgaande jaren toen we nog naar Lelystad en Hilvarenbeek gingen.”

Andere indeling

Ze vervolgt: “We mochten dit jaar maar liefst 1.000 bezoekers begroeten: dat waren er ongeveer 350 meer dan voorgaande jaren. En er werden 286 speculaasproducten ingeleverd, vorig jaar waren dat er 173. Van standhouders en van leden kregen we zoveel positieve reacties op de organisatie en vooral op de locatie, dat we onmiddellijk NBCongrescentrum in Nieuwegein hebben gebeld en maandag 21 en dinsdag 22 september 2015 hebben gereserveerd. Met hen kijken we naar mogelijkheden om het beursgedeelte anders in te delen en wat meer ruimte creëren in de gangpaden. Ook de openingstijden gaan we aanpassen, zodat bezoekers meer tijd hebben om alle stands te bezoeken. En natuurlijk zullen we de puntjes nog meer op de i zetten. Van elk event leer je wat.”

Speculaaskeuring

Elemans vertelt dat tijdens de Najaarsdagen 2015 er weer speculaaskeuringen gehouden worden, met in het verlengde daarvan ‘de Lekkerste speculaasbakker van Nederland’ met provinciewinnaars en één overall landelijke winnaar. “Het geeft ons en de juryleden een enorme kick te zien hoe serieus (banket)bakkers omgaan met de beoordelingsformulieren en hoe ontzettend blij de winnaars zijn met hun prijzen. Onze keuringen en de wedstrijd hebben tot gevolg dat de speculaasverkoop bij ambachtelijke bakkers een boost krijgt, en daar is het Beko om te doen: het ambacht meer op de kaart zetten!”

Bakery Market

Aan Bakery Market, de turnkey winkelbakkerij die tijdens de afgelopen Beko Najaarsdagen is geïntroduceerd door de gezamenlijke Beko-bedrijven en Bakery Institute, wordt een vervolg gegeven op Bakkersvak 2015. “We gaan de komende maanden het Bakery Market-concept verder uitwerken en voorzien van handige tools. Kom maar kijken in de stands van Beko tijdens Bakkervak. Want tijdens de Najaarsdagen is ons vermoeden bevestigd: er is in Nederland behoefte aan een concept à la Bakery Market.”

Altijd op de hoogte blijven?