‘Bakkers tevreden over OneGrain Bakkerszout’

AkzoNobel

NIEUWEGEIN – Bakkers reageren positief op OneGrain Bakkerszout Melange. Die conclusie trekken AkzoNobel en Beko Nederland naar aanleiding van vele gesprekken met bakkers, onder meer op de Beko Najaarsdagen. AkzoNobel was dit jaar aanwezig op het jaarlijkse evenement van Beko. Naast de beursactie was dit een ideaal moment om reacties te horen, maar ook om afnemers van Beko Nederland te overtuigen van de voordelen van de Bakkerszout Melange.

Positieve reacties

“Nadat bakkers eerst zout in hun brood hebben verlaagd, zijn ze toch de OneGrain Bakkerszout Melange gaan proberen, omdat klanten niet meer tevreden waren over de smaak van hun brood. Hun klanten reageerden daar positief op”, vertelt Matthijs Bults van AkzoNobel. “Deze bakkers gaven ook aan dat de verwerkbaarheid van hun deeg met OneGrain Bakkerszout weer als vanouds is.”

Klant merkt niets

Andere bakkers gaven juist aan dat klanten niets van de overstap hebben gemerkt nadat zij direct van 2 procent ‘gewoon’ zout zijn overgegaan op 2 procent OneGrain Bakkerszout Melange, vervolgt Bults. “Bakkers hoeven dus geen recepten aan te passen en behielden ook hun klanten!”

Declaratie

Tijdens de Beko Najaarsdagen kreeg AkzoNobel regelmatig vragen over de ingrediëntendeclaratie. Bults: “OneGrain Bakkerszout Melange kan op de ingrediëntendeclaratie worden vermeld als mineraalzout en natuurlijk aroma. Het natuurlijk aroma is gistextract dat van nature al in brood aanwezig is. De melange is 100% natuurlijk: u hoeft geen E-nummers te declareren.”

OneGrain

Beko Nederland BV en AkzoNobel introduceerden OneGrain Bakkerszout Melange een half jaar geleden. De kern: 2 procent doseren, smaak van 2 procent zout, deegtolerantie van 2 procent zout en toch voldoen aan de wettelijke norm van 1,5 procent zout.

Dossiers
Deegmaker productie omgeving Zoetermeer

Deegmaker productie omgeving Zoetermeer

Wat ga je doen?Voor een bakkerij in de omgeving van Zoetermeer zijn wij op zoek naar deegmakers in de productie. Werkzaamheden: > Afwegen, mengen en kneden van de(hulp)grondstoffen...

Broodbakker ambachtelijk omgeving Zwolle

Broodbakker ambachtelijk omgeving Zwolle

Wat ga je doen?In deze functie voor de lange termijn ga je als zelfstandig werkend broodbakker ga jij samen met je collega's het perfecte brood maken. Dit doe je...

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Apeldoorn

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Apeldoorn

Wat ga je doen?Voor een bakkerij in de omgeving van Apeldoorn zijn we per direct op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker voor de nachtploeg. In deze functie...