‘Bakkers tevreden over OneGrain Bakkerszout’

AkzoNobel

NIEUWEGEIN – Bakkers reageren positief op OneGrain Bakkerszout Melange. Die conclusie trekken AkzoNobel en Beko Nederland naar aanleiding van vele gesprekken met bakkers, onder meer op de Beko Najaarsdagen. AkzoNobel was dit jaar aanwezig op het jaarlijkse evenement van Beko. Naast de beursactie was dit een ideaal moment om reacties te horen, maar ook om afnemers van Beko Nederland te overtuigen van de voordelen van de Bakkerszout Melange.

Positieve reacties

“Nadat bakkers eerst zout in hun brood hebben verlaagd, zijn ze toch de OneGrain Bakkerszout Melange gaan proberen, omdat klanten niet meer tevreden waren over de smaak van hun brood. Hun klanten reageerden daar positief op”, vertelt Matthijs Bults van AkzoNobel. “Deze bakkers gaven ook aan dat de verwerkbaarheid van hun deeg met OneGrain Bakkerszout weer als vanouds is.”

Klant merkt niets

Andere bakkers gaven juist aan dat klanten niets van de overstap hebben gemerkt nadat zij direct van 2 procent ‘gewoon’ zout zijn overgegaan op 2 procent OneGrain Bakkerszout Melange, vervolgt Bults. “Bakkers hoeven dus geen recepten aan te passen en behielden ook hun klanten!”

Declaratie

Tijdens de Beko Najaarsdagen kreeg AkzoNobel regelmatig vragen over de ingrediëntendeclaratie. Bults: “OneGrain Bakkerszout Melange kan op de ingrediëntendeclaratie worden vermeld als mineraalzout en natuurlijk aroma. Het natuurlijk aroma is gistextract dat van nature al in brood aanwezig is. De melange is 100% natuurlijk: u hoeft geen E-nummers te declareren.”

OneGrain

Beko Nederland BV en AkzoNobel introduceerden OneGrain Bakkerszout Melange een half jaar geleden. De kern: 2 procent doseren, smaak van 2 procent zout, deegtolerantie van 2 procent zout en toch voldoen aan de wettelijke norm van 1,5 procent zout.

Dossiers
Brood bakker Ambachtelijk met een vleugje banket omgeving Lelystad

Brood bakker Ambachtelijk met een vleugje banket omgeving Lelystad

Wat ga je doen?Doordat ze werken met een klein team in de bakkerij zijn ze op zoek naar iemand die zowel uit de voeten kan in de broodbakkerij als in de banketbakkerij....

Broodbakker / productiemedewerker omgeving Utrecht

Broodbakker / productiemedewerker omgeving Utrecht

In deze fulltime functie (38 werkuren) zal je werken in wisselende diensten. De werktijden zijn overdag van 10:00 – 18:00 uur en in de nachtdienst start je...

Meewerkend voorman inpak 2 ploegen te Nijverdal

Meewerkend voorman inpak 2 ploegen te Nijverdal

In deze fulltime aansturende functie zal je zorg dragen voor het inpakproces binnen de bakkerij. Samen met de dagelijkse leiding zorg je voor het juist instrueren...