Bakkers in de media - week 34

Recept Desembrood Mark Plaating_foto Oscar van der Wijk_7

Bakkers worstelen met hoge energieprijzen, worstenbrood-icoon zwaait af en de inspringmomenten van september. Wat lazen we deze week over de branche? Een greep uit de media.

Energieprijzen
Ook in België rijzen de energieprijzen de pan uit. HLN spreekt verschillende ondernemers, waaronder bakker Jan Dierickx. “Zij hebben veel energie nodig om hun zaak te laten draaien. Wat kunnen ze nog doen om energie te besparen?”

Ook De Tijd besteedt aandacht aan de problemen die (Belgische) bakkers ervaren door de hoge energie prijzen. Steeds meer ambachtelijke bakkers dreigen hierdoor om te vallen. “Ambachtelijke bakker zit op zijn limiet”, kopt de krant.

De Brugse bakker Kristof Cloet trekt in PZC aan de alarmbel vanwege de stijgende energie- en grondstofprijzen. “Ik betaal deze maand 4.300 euro voor gas en elektriciteit... en de regering doet niets.”

Worstenbrood-icoon
“Worstenbrood-icoon Arno zwaait na 50 jaar af”, kopt Omroep Brabant. In zijn bijna 50-jarige carrière draaide hij vele duizenden worstenbroodjes bij Houben in Eindhoven. "Loslaten gaat bijna niet.”

Geen nieuws van Bakkers in bedrijf meer missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke woensdag het laatste nieuws. 

Inschrijven nieuwsbrief

Jubileum
Bakkerij Voordijk in Oud-Beijerland bestaat 125 jaar. “Op 24 augustus 1897 begon Goris Voordijk als ‘Brood- Beschuit en Kleingoed- bakker’”, aldus de lokale krant Hoeks Nieuws.

Inspringmomenten
September komt eraan. Daarom zet Stichting Ambachtelijke Bakkerij de inspringmomenten van deze maand voor de ambachtelijke bakker op een rij. Onder andere duurzame dinsdag, Prinsjesdag en burendag vinden plaats in september.

Ontbijt bij de bakker
PZC gaat ontbijten bij Luuks Brood & Patisserie in Middelburg. “Het heeft iets heel speciaals om brood te eten dáár waar het gemaakt is. Bakken, bereiden en eten liggen maar een paar meter van elkaar vandaan.”

Analyse tarwemarkt
In Boerenbusiness een analyse van de tarwemarkt. “De tarwenotering is heel voorzichtig aan een herstel bezig na de forse koersdaling afgelopen week. Het herstel van export van graan uit Oekraïne drukte zwaar op met name de tarwenotering. Het diepte lijkt nu wel bereikt.”

 

Dossiers
Lees ook
Minder inflatie, maar voedingsprijzen blijven hoog

Minder inflatie, maar voedingsprijzen blijven hoog

In november daalde de inflatie naar 11,2 procent. Maar in vergelijking met vorig jaar betalen consumenten nog altijd veel meer voor hun eten en drinken. Dat blijkt uit een analyse over de maand november van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Bakkerij Gorthuis wint Sterkste Schakel regio Kennemerland

Bakkerij Gorthuis wint Sterkste Schakel regio Kennemerland

Bakkerij Gorthuis uit Hoofddorp is de winnaar van de Sterkste Schakel regio Kennemerland. Deze ondernemingsprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de meest klantgerichte onderneming in de regio. Peter en Aria Gorthuis ontvingen de trofee tijdens de finale in het Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk.

UWV: Veel werkgevers verwachten problemen in 2023

UWV: Veel werkgevers verwachten problemen in 2023

Veel werkgevers verwachten dat zij in 2023 in de problemen gaan komen vanwege de hoge kosten voor onder andere energie en grondstoffen. Dat blijkt uit een rondgang van UWV langs werkgevers uit onder andere de horeca, detailhandel, landbouw en groothandel.

Altijd op de hoogte blijven?

 

Abonneer
 

of

Meld je aan voor de nieuwsbrief