Bakkers in de media | week 20-2023

19 mei 2023 Redactie Bakkers in bedrijf Unsplash

Nederlandse tarwe, Dutch Pastry Team bezoekt fruitteler en verlenging graandeal Rusland blijft uit. Wat lazen we de afgelopen week over de branche? Een greep uit de media.

Bakkers

RTV Nunspeet gaat langs bij de nieuwe vestiging van bakkerij Schreuder. “Toen anderhalf jaar geleden de Bakker Bart besloot weg te gaan uit Nunspeet wist Marjanne Schreuder het al wel, hier wilde zij een vestiging openen.”

De bakkerij van Molen de Hoop brengt een ode aan het Hanzeverleden met een nieuw Harderwijks lekkernij: het Hanze Kogge koekje. “De koekjes verwijzen naar het belang van de molens in de Middeleeuwen en het schip de kogge als belangrijk transportmiddel voor de handel”, meldt de Harderwijker Courant.

RTV Seapoort bezoekt Boulangerie Oscar. “Goed brood bestaat uit meel, water en zout, vindt Rogier Hein, oprichter van Boulangerie Oscar. Vanaf de Halkade in IJmuiden maken de bakkers brood vanaf de basis.”

Grondstoffen

Brood van gemaakt van Nederlandse tarwe. Natalie Penders is er al mee bezig. Ze bakt brood van tarwe dat 10 kilometer verderop door haar vriend Koen van Didden wordt verbouwd. “Lokaler dan dit wordt het niet”, vertelt ze aan EenVandaag.

Het Dutch Pastry Team bezocht fruitteler Van As. “We werken het hele jaar door hard om in het seizoen het lekkerste fruit te leveren”, vertelt teler Jannis van As aan AGF. “Dan is het leuk te zien wat zij er mee kunnen maken en ze te inspireren met onze aanpak. Het levert altijd een mooie kruisbestuiving als we hun en ons ambacht combineren.”

“De kans dat de graandeal op tijd verlengd wordt, neemt verder af”, meldt Food Business.  “Morgen loopt de huidige deal af en de Russische bezwaren tegen de huidige uitvoering lijken nog niet weggenomen. In zekere zin opmerkelijk dat de granenmarkt daar nauwelijks op reageert, als je naar de correctie op de markt kijkt van gisteren.”

Ander nieuws

In Trouw schrijft Judith Cyrus over het nieuwe broodbakboek Rijs. “Knapperige broden met verrassende dips en burgers. Ik bevond mij in een waar bakkersparadijs en was direct mijn reis vergeten.”

Altijd op de hoogte blijven?