Bakkerij renoveren: waar te beginnen?

Pricewise bakkerij

Partner Content

Liggen de tegels van jouw bakkerij los, doet de oven het niet goed meer of is de zaak niet meer aantrekkelijk genoeg voor klanten? Dan is het hoog tijd voor een renovatie. Maar zo'n renovatie kan uit heel veel onderdelen bestaan. Waar begin je?

Plannen

Als je besluit om een renovatie te doen, dan heb je wellicht ideeën over wat er allemaal aangepast moet worden. Laten de tegels op de vloer los en is het moeilijk om de naden hiervan goed en grondig schoon te maken? Dan kan wellicht een coatingvloer een goed idee zijn. Doet de oven het niet goed meer? Zorg dan dat er een nieuwe, moderne oven op de planning staat. Door de ideeën uit te werken, zul je in een later stadium merken dat het allemaal makkelijker verloopt.

Tips voor een renovatie

1. Weet je niet zo goed wat je het beste kunt veranderen om de zaak weer aantrekkelijk te maken? Of wil je meer veiligheid creëren voor jezelf en medewerkers? Een nieuwe vloer kan dan een oplossing zijn. Een vloer bepaalt de uitstraling die de ruimte krijgt. Kies je voor een industriële vloer? Een moderne vloer? Of een tegelvloer? Leg alle voor- en nadelen van de vloeren die je aanspreken naast elkaar en neem op basis daarvan een beslissing.

2. Zorg dat er een optimale hygiëne is in de bakkerij. Daarbij kun je denken aan voldoende punten waar de handen gewassen kunnen worden, of dat het brood afgedekt ligt in plaats van in de open lucht. Een goede hygiëne is van groot belang voor de klant. Uiteraard moet je voldoen aan alle hygiëne eisen en wil je zelf ook dat alles schoon en hygiënisch is.

3. Houd ook de social-media-kanalen actueel en zorg dat (potentiële) klanten weten dat er een grote renovatie aankomt of bezig is. Post tussendoor eens wat foto’s van de verbouwing, zo blijft iedereen geïnteresseerd en worden interesse en nieuwsgierigheid gewekt.

Financieren van de renovatie

Heb je niet voldoende budget om een grote renovatie te doen, maar zal je dit wel enorm helpen qua omzet? Wellicht kun je dan geld lenen; een investering die je met de gerenoveerde zaak kunt terugverdienen. Zorg er dan wel voor dat je een goed businessplan hebt, zodat je zeker weet dat de investering het leengeld terugverdient. Hou er ook rekening mee dat je bepaalde leningen niet voor zakelijke doeleinden kunt gebruiken. Zoek dus goed uit welke lening je kunt afsluiten. Schat vooraf in of de renovatie ook daadwerkelijk wat zal doen. Doe bijvoorbeeld eens een enquête en vraag klanten wat zij waarderen en wat zij eventueel nog missen. Ook kun je via deze weg bepaalde ideeën toetsen op basis van de mening van de klanten. Onbetaalbare informatie.

Lees ook
Omzetontwikkeling bakkerswinkels tijdens coronacrisis

Omzetontwikkeling bakkerswinkels tijdens coronacrisis

Beko Advies zet met de Beko OmzetBarometer alle gegevens tijdens de coronacrisis op een rijtje. De omzet van bakkerijen die goed bereikbaar zijn groeide in deze periode, terwijl bakkerswinkels in de grote steden, toeristische centra en grote winkelcentra het moeilijk hebben.

Lavans levert bedrijfskleding HEMA Bakkerijen

Lavans levert bedrijfskleding HEMA Bakkerijen

Sinds 2009 levert Lavans de bedrijfskleding voor HEMA Bakkerijen. Onlangs werd het contract voor de samenwerking tussen deze twee bedrijven voor vijf jaar verlengd. “Lavans is voor ons een hele prettige partner”, zegt Tim Slats, QA medewerker bij HEMA Bakkerijen.

Medewerkers in de frontlinie - Afstand houden van collega’s blijkt lastig

Medewerkers in de frontlinie - Afstand houden van collega’s blijkt lastig

Voor ondernemers waren de afgelopen maanden spannend. Welke impact zou de crisis hebben op hun bedrijf? Ook voor medewerkers waren het onzekere tijden. Is het veilig om te gaan werken, voldoen de hygiënemaatregelen en heb ik straks nog een baan? Vier medewerkers vertellen hoe zij de coronatijd ervaren.

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Rijswijk

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Rijswijk

Wat ga je doen?Ter uitbreiding van het huidige team komt er een functie van allround broodbakker bij. Deze is voor de lange termijn en voor 38 uur per week. In deze...

Vakantiemedewerker voor in het banket gezocht, omgeving Haaksbergen

Vakantiemedewerker voor in het banket gezocht, omgeving Haaksbergen

Wat ga je doen?Wij zijn op zoek naar een banketbakker voor de weken 26 tot ongeveer week 36. Je zal gaan werken op de afdeling nat gebak. Je komt in een moderne...

Medewerker Inpak/ Verdeel/ Vriezer in de Bollenstreek

Medewerker Inpak/ Verdeel/ Vriezer in de Bollenstreek

Wat ga je doen?Voor onze klant in de Bollenstreek (Zuid-Holland) zijn we per direct op zoek naar een medewerker die actief kan zijn op de afdeling inpak, verdeel...