De afgelopen paar jaar heeft de consument (her)ontdekt hoe waardevol het is om momenten samen te vieren. Met elkaar genieten van heerlijke producten is belangrijker dan ooit. Niet alleen met kerst, maar ook tijdens Pasen. Sonneveld ziet hierin kansen voor de bakkende ondernemer.

Een goed gevulde tafel met lekkere én gezonde producten speelt dit jaar bij consumenten thuis de hoofdrol. “Klanten willen genieten van frisse en fruitige banketapplicaties, met afwisselend een hartige snack”, vertelt Lieke Monster, Category manager Banket bij Sonneveld. “Speel als bakker in op de trend ‘home snacking’, waarbij iedereen kleine hapjes meebrengt, door een divers assortiment kleine hartige en zoete hapjes aan te bieden. Zo is er voor ieder wat wils.” Samen borrelen voor of na een activiteit blijft populair. Door kleine bites in jouw assortiment op te nemen, haak je in op dit groeisegment.

Ook Etienne Verhoef, Category manager Brood, ziet hier kansen: “Maak allerlei soorten kleinbrood en brood om te delen. Denk aan verschillende soorten breekbrood of focaccia. Je maakt jouw assortiment voor de paastafel compleet met zoete broodjes, zoals brioche en krentenbollen met QS Vruchten. Een feestbrood gevuld met Broer Amandelspijs mag zeker niet ontbreken. Bak bijvoorbeeld een lekkere malse boterstol, een heerlijk gevuld vruchtenbrood of panettone. Of ga voor ministolletjes, die zijn altijd goed!” Naast de klassieke stollen, zijn paastulbanden een vast onderdeel van het paasontbijt of de brunch. De traditionele applicaties blijven in trek. Tegelijkertijd loont het om deze met een twist te presenteren, zoals minitulbandjes met Credi Softcake Ruby. Verras klanten met nieuwe smaken, door met Credi Compounds aan de slag te gaan. “Frisse smaken zoals aardbei, passievrucht, mango en citroen doen het in deze tijd van het jaar altijd goed”, weet Lieke. “Maak bijvoorbeeld zoete scones met de klassieke Sonnet Variatiemix Kwark, in combinatie met bijvoorbeeld Credi Compound Lemon-Lime worden scones extra fris.” 

Tip

Tot slot nog een laatste tip van onze bakkers om van Pasen een succes te maken: denk aan thuis-afbakproducten. Een win-winsituatie voor de bakker én de klant: het scheelt tijd en energie in de bakkerij, plus de klant geniet van vers afgebakken (breek)brood thuis met de kwaliteit van de bakker.

Meer Paasinspiratie en trends? Bekijk onze blog.

Sonneveld Group B.V.
Rietgorsweg 1-3
3356 LJ Papendrecht
(078) 644 25 25
www.sonneveld.com
info@sonneveld.com 

Altijd op de hoogte blijven?