BELCOLADE, ECHTE BELGISCHE CHOCOLADE IN EEN NIEUW JASJE

Belcolade Eclosion

Belcolade begon in 1988 met een droom: de traditie en knowhow van echte Belgische chocolade bewaren en vereeuwigen. Om de smaakgerichte, duurzame en innovatieve visie van Belcolade te blijven weerspiegelen, is het merk in een nieuw jasje gestoken. Dit markeert het begin van een nieuw hoofdstuk voor Puratos in de wereld van chocolade.

Net zoals Puratos in 2022 een nieuwe merkidentiteit kreeg, ondergaat Belcolade nu ook een make-over; een nieuwe look voor een nieuw tijdperk. Naast de ontwikkeling van een nieuwe merkidentiteit en een frisse nieuwe communicatiestijl, schakelt Belcolade ook over op volledig recyclebare en duurzame verpakkingen. Belcolade legt de lat hoger wat betreft duurzaamheid en gaat verder dan de gebruikelijke gang van zaken in de industrie om een echte impact te maken voor een betere gezondheid, een beter leven en een betere planeet. Uiteraard blijven wij onze klanten ook de creatieve en technische ondersteuning bieden die zij nodig hebben om hun bedrijf toekomstbestendig te maken, zoals bijvoorbeeld door de ontwikkeling plant-based chocolade.

Cacao-Trace, ons duurzaamheidsprogramma voor chocolade, blijft een belangrijk speerpunt in de strategie van Belcolade. Met dit programma richten we ons op het maken van chocolade met een geweldige smaak terwijl we daarnaast ook waarde creëren voor iedereen, van boeren tot consumenten. Opleiding en premies voor cacaoboeren maken deel uit van ons programma, maar we zijn altijd op zoek naar nieuwe manier om hun leven te verbeteren. Met de Chocoladebonus gaat bijvoorbeeld 0.10 euro per verkochte kilo rechtstreeks naar de cacaoboeren waarmee we samenwerken. Dit geld wordt onder meer gebruikt om scholen, kraamklinieken, waterstations, toiletten en dergelijke te bouwen in de gemeenschappen.

Wij creëren ook waarde voor onze klanten en consumenten door chocolade van de beste klasse en smaak te produceren. Onze chocolade wordt namelijk verkregen uit bonen van de hoogste kwaliteit, die volgens strenge richtlijnen worden gefermenteerd en gedroogd. In onze centra na de oogst, dicht bij de cacaoboeren, controleren en verbeteren deskundige fermentatie experts het fermentatieproces. Dit zorgt voor een consistente superieure smaak voor chocoladeliefhebbers en meer inkomen voor de boeren.

Ga voor meer informatie over de rebranding van Belcolade of Cacao-Trace naar www.belcolade.com of neem contact op met klantenservice@puratos.com