Stijljaarboek foodtrends: punkjaar 2011

30 november 2010

Foodtrendwatcher en culinair journalist Marjan Ippel presenteert de hoogtepunten uit haar stijljaarboek ‘What (not) to eat in 2011’ tijdens haar lezing op het Nationaal Foodservice Congres 2010 op 7 december in het WTC Rotterdam.

Elk modeseizoen opnieuw vertellen de goeroes tot en met de kleinste accessoire what (not) to wear. Op eetgebied staan consumenten echter behoorlijk in de kou. Waar kunnen ze terecht met prangende vragen als: Kan prosecco nog wel in 2011? En hoe zit het met espressokoffie? Zwarte peper? Of de cupcake? Marjan Ippel biedt met ‘What (not) to eat 2011’ een hapklaar overzicht van what’s hot & what not in eten en drinken voor de komende eetseizoenen.

Punk in food
2011 wordt het jaar van de punk in food. Gedomineerd door een naar de punkperiode van de late jaren zeventig verwijzende anarchistische undergroundhouding. Van stropen, dat een nationale hobby onder chefs en foodies aan het worden is, tot Direct Trade – het rechtstreeks inkopen door onafhankelijke branders van bonen bij de koffieboer – geldt het punkadagium ‘Do It Yourself, make your own rules!’
What (not) to eat 2011, ISBN 9789491086014. Meer informatie: www.talkinfood.nl.

Altijd op de hoogte blijven?