Seminar over de werking van voedingsvezels

volkoren brood

Voedingsvezels spelen een cruciale rol in onze gezondheid. Deze vezels dragen bij aan het versterken van ons immuunsysteem. Welke zijn dit en wat doen ze precies in ons lichaam? En welke producten kun je ermee maken en hoe waardeert de consument dat? Het seminar vezels & gezondheid van Wageningen Academy en het European Bakery Innovation Center op 24 september geeft antwoord op deze vragen.

Seminar vezels & gezondheid

Het seminar geeft een breder en dieper inzicht over de werking van voedingsvezels in het lichaam en toepassing van voedingsvezels in producten. Wat is het belang van deze vezels voor de gezondheid, wat zijn de technische kenmerken en wat zijn de mogelijkheden van verschillende soorten. Andere zaken die aan bod komen zijn de waardering van consumenten voor vezelrijke producten en wat er nodig is voor succesvolle ontwikkeling van producten met voedingsvezels.

Dit seminar is bedoeld voor iedereen die professioneel bezig is met voeding en gezondheid zoals bakkers en andere zelfstandige food- en/of gezondheidsondernemers, diëtisten, leefstijlcoaches, beleidsmakers, artsen, productontwikkelaars, onderzoekers, programma managers, innovatie managers en product managers.

Meer informatie over het programma en aanmelden staat op de website van Wageningen UR.

Lees ook
Aap op schoenen met een buikje - René Brant

Aap op schoenen met een buikje - René Brant

Ooit waren we oermensen, uitstekend aangepast aan het leven in de jungle. Nu leven we in een jungle van beton. Deze overgang verliep zo snel dat onze oeroude genen het niet konden bijbenen en niet meer passen bij onze moderne leefomgeving en het hectische levensritme. Dat levert diverse mismatches op: ongezonde voeding, een verstoorde darmflora, bewegingsarmoede,...

Driekwart van Nederlanders eet te weinig vezels

Driekwart van Nederlanders eet te weinig vezels

Driekwart van Nederland krijgt te weinig vezels binnen. Dat blijkt uit onderzoek van de Maag Lever Darm Stichting (MLDS) onder zo’n 18.000 respondenten van de ‘Hoe gezond is jouw buik’-test.

Wat verwacht de klant van een chocoladeproduct?

Wat verwacht de klant van een chocoladeproduct?

Hoe kun je als chocolatier je producten het beste aan de man brengen? De resultaten van het onderzoek 'Taste Tomorrow' kunnen hierbij helpen. Belcolade-Puratos presenteerde de resultaten tijdens de Belgium Chocolate Summit.

Flexmedewerker inpak

Flexmedewerker inpak

Wat ga je doen?Wij zijn per direct opzoek naar een flexmedewerker inpak voor deze centrale bakkerij. De volgende twee diensten wissel je om de week af: Vrijdagavond...

Broodbakker in de 3 ploegen

Broodbakker in de 3 ploegen

Wat ga je doen?In deze functie ben je verantwoordelijk voor een goed verloop van de productie van brood. Je zal in een team van 3 a 4 bakkers per ploeg, kleinbrood,...

rose & vanilla is op zoek naar een assistent banketbakker

rose & vanilla is op zoek naar een assistent banketbakker

rose& vanilla is dé bakker van unieke cakes en taarten die écht lekker zijn, er prachtig uitzien, gemaakt zijn van de beste biologische ingrediënten en gegarandeerd...