Seminar over de werking van voedingsvezels

volkoren brood

Voedingsvezels spelen een cruciale rol in onze gezondheid. Deze vezels dragen bij aan het versterken van ons immuunsysteem. Welke zijn dit en wat doen ze precies in ons lichaam? En welke producten kun je ermee maken en hoe waardeert de consument dat? Het seminar vezels & gezondheid van Wageningen Academy en het European Bakery Innovation Center op 24 september geeft antwoord op deze vragen.

Seminar vezels & gezondheid

Het seminar geeft een breder en dieper inzicht over de werking van voedingsvezels in het lichaam en toepassing van voedingsvezels in producten. Wat is het belang van deze vezels voor de gezondheid, wat zijn de technische kenmerken en wat zijn de mogelijkheden van verschillende soorten. Andere zaken die aan bod komen zijn de waardering van consumenten voor vezelrijke producten en wat er nodig is voor succesvolle ontwikkeling van producten met voedingsvezels.

Dit seminar is bedoeld voor iedereen die professioneel bezig is met voeding en gezondheid zoals bakkers en andere zelfstandige food- en/of gezondheidsondernemers, diëtisten, leefstijlcoaches, beleidsmakers, artsen, productontwikkelaars, onderzoekers, programma managers, innovatie managers en product managers.

Meer informatie over het programma en aanmelden staat op de website van Wageningen UR.

Lees ook
Update RI&E Industriële bakkerijen

Update RI&E Industriële bakkerijen

Er zijn nogal wat zaken verandert in de risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) voor industriële bakkerijen. Per 1 juli is online een document beschikbaar met een overzicht van de veranderingen met daarbij een advies over hoe overgegaan kan worden naar de nieuwe situatie. Via de Nationale Bakkerij Academie (NBA) zullen trainingen worden georganiseerd...

Emondt KMI organiseert seminar ‘Het nieuwe verswinkelen’

Emondt KMI organiseert seminar ‘Het nieuwe verswinkelen’

Emondt KMI organiseert op dinsdag 7 juli een bijeenkomst met het thema 'Het nieuwe verswinkelen'. Het seminar is bedoeld voor versondernemers, die inspiratie en informatie zoeken èn informatie willen uitwisselen.

Foodvakdag: nieuw vakevenement van Bakkers in bedrijf voor retailers in food

Foodvakdag: nieuw vakevenement van Bakkers in bedrijf voor retailers in food

Hoe blijf je met je winkel winstgevend? Hoe haal je het beste uit je personeel? Over 4 jaar ga ik met pensioen, hoe regel ik mijn bedrijfsovername? Hoe kan ik slim inkopen? Wat is het beste kassasysteem? Vragen waar foodretailers allemaal mee te maken krijgen. Alea Publishers organiseert op maandag 8 juni de Foodvakdag, een nieuw overkoepeld vakevenement...

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Rijswijk

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Rijswijk

Wat ga je doen?Ter uitbreiding van het huidige team komt er een functie van allround broodbakker bij. Deze is voor de lange termijn en voor 38 uur per week. In deze...

Vakantiemedewerker voor in het banket gezocht, omgeving Haaksbergen

Vakantiemedewerker voor in het banket gezocht, omgeving Haaksbergen

Wat ga je doen?Wij zijn op zoek naar een banketbakker voor de weken 26 tot ongeveer week 36. Je zal gaan werken op de afdeling nat gebak. Je komt in een moderne...

Medewerker Inpak/ Verdeel/ Vriezer in de Bollenstreek

Medewerker Inpak/ Verdeel/ Vriezer in de Bollenstreek

Wat ga je doen?Voor onze klant in de Bollenstreek (Zuid-Holland) zijn we per direct op zoek naar een medewerker die actief kan zijn op de afdeling inpak, verdeel...