Seminar over de werking van voedingsvezels

volkoren brood

Voedingsvezels spelen een cruciale rol in onze gezondheid. Deze vezels dragen bij aan het versterken van ons immuunsysteem. Welke zijn dit en wat doen ze precies in ons lichaam? En welke producten kun je ermee maken en hoe waardeert de consument dat? Het seminar vezels & gezondheid van Wageningen Academy en het European Bakery Innovation Center op 24 september geeft antwoord op deze vragen.

Seminar vezels & gezondheid

Het seminar geeft een breder en dieper inzicht over de werking van voedingsvezels in het lichaam en toepassing van voedingsvezels in producten. Wat is het belang van deze vezels voor de gezondheid, wat zijn de technische kenmerken en wat zijn de mogelijkheden van verschillende soorten. Andere zaken die aan bod komen zijn de waardering van consumenten voor vezelrijke producten en wat er nodig is voor succesvolle ontwikkeling van producten met voedingsvezels.

Dit seminar is bedoeld voor iedereen die professioneel bezig is met voeding en gezondheid zoals bakkers en andere zelfstandige food- en/of gezondheidsondernemers, diëtisten, leefstijlcoaches, beleidsmakers, artsen, productontwikkelaars, onderzoekers, programma managers, innovatie managers en product managers.

Meer informatie over het programma en aanmelden staat op de website van Wageningen UR.

Lees ook
Internationale samenwerking helpt invoering Nutri-Score

Internationale samenwerking helpt invoering Nutri-Score

Een samenwerking tussen autoriteiten van Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Luxemburg, Spanje en Zwitserland moet de uitrol van voedingslabel Nutri-Score in goede banen leiden. Er zijn een Stuurgroep en Wetenschappelijk comité opgericht.

Update RI&E Industriële bakkerijen

Update RI&E Industriële bakkerijen

Er zijn nogal wat zaken verandert in de risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) voor industriële bakkerijen. Per 1 juli is online een document beschikbaar met een overzicht van de veranderingen met daarbij een advies over hoe overgegaan kan worden naar de nieuwe situatie. Via de Nationale Bakkerij Academie (NBA) zullen trainingen worden georganiseerd...

Emondt KMI organiseert seminar ‘Het nieuwe verswinkelen’

Emondt KMI organiseert seminar ‘Het nieuwe verswinkelen’

Emondt KMI organiseert op dinsdag 7 juli een bijeenkomst met het thema 'Het nieuwe verswinkelen'. Het seminar is bedoeld voor versondernemers, die inspiratie en informatie zoeken èn informatie willen uitwisselen.