Rectificatie IJsVak-Wedstrijden Ambachtelijk IJscentrum

20-23 IJswedstrijden foto 6 1e plaats creatie - beste nieuwkomer

Tijdens het IJsvak-Event in Veghel op 6 februari streden ijsbereiders om De Gouden IJscreatie en aan het einde van de dag werden de winnaars van De Gouden IJsspatel en De Gouden ijscreatie en de genomineerden voor IJssalon van het Jaar 2018 bekend gemaakt.

Het bestuur van het IJscentrum heeft nadien opmerkingen ontvangen over de juistheid van de uitslagen. Hierop heeft het bestuur samen met de wedstrijdcommissie de gevolgde procedure en berekeningen uitgebreid bestudeerd. Hieruit kwam naar voren dat er fouten zijn gemaakt in de berekeningen met als belangrijkste oorzaak niet actief staande formules in de Excel sheet. Zowel het bestuur als de wedstrijdcommissie vinden dit ontzettend spijtig en bieden hiervoor hun welgemeende excuses aan voor deze grote fout.

Er is besloten om alle scores opnieuw in te voeren met de berekeningen en formules die sinds 2012 worden gebruikt voor de wedstrijden. Dit heeft geresulteerd in een verschuiving in de uitslagen van de genomineerden, De Gouden IJsspatel en De Gouden IJscreatie. Daarom is er besloten om tien in plaats van vijf ijssalons te nomineren voor ‘IJssalon van het Jaar’. Er zullen geen nominaties en/of prijzen worden ingetrokken.

Alle prijswinnaars die nu extra in de prijzen zijn gevallen en nog geen (of een onjuiste) beker hebben ontvangen, krijgen deze binnenkort toegestuurd. De deelnemers ontvangen begin april een juryrapport met hun score. Alle gedupeerde ijsbereiders zijn inmiddels persoonlijk op de hoogte gebracht door de wedstrijdcommissie. Binnenkort wordt de correcte uitslag gepubliceerd op de website van het Ambachtelijk IJscentrum.

Op 24 maart wordt bekend gemaakt welke ijssalon zich ‘Beste IJssalon van het Jaar 2018’ mag noemen. De volgende tien ijssalons zijn hiervoor genomineerd:

  • Claudio Tabbers, Claudio’s IJssalon
  • Paul Wilderink, De IJssalon Paul Wilderink
  • Jurgen de Vries, De Zoete Inval
  • Peter Brouwers, Fressini IJs
  • Ron Holland, IJscafé Holland
  • Kay Lommen, IJssalon Clevers
  • Caroline Kooij, IJssalon De Hoop
  • Stef Janssen, IJssalon Florence
  • Marco Di Roberti, IJssalon Kees
  • Jan Nagelkerke, Maddey’s
Lees ook
IJssalon Venezia herrijst in Openluchtmuseum

IJssalon Venezia herrijst in Openluchtmuseum

Venezia is een van de oudste en bekendste Italiaanse ijssalons in Nederland. In 2011 was eigenaar Carlo de Lorenzo genoodzaakt om met het familiebedrijf te stoppen. Sinds juni van 2021 is de ijssalon in jaren zestig-stijl herbouwd in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. “Ik word elke keer weer emotioneel als ik hier ben.”

Prijzen ambachtelijk ijs stijgen

Prijzen ambachtelijk ijs stijgen

Veel ijsondernemers vragen vanwege de stijgende kosten meer voor hun ijs. De meeste salons rekenen nu 1,25 tot 1,50 euro per bolletje. Dat vertelt Teun Loonen, voorzitter van het Ambachtelijk IJscentrum aan Nu.nl.

Servais Tielman opent patisseriezaak en ijssalon Smullies Maastricht

Servais Tielman opent patisseriezaak en ijssalon Smullies Maastricht

Servais Tielman van sterrenrestaurant Beluga Loves You opende 10 maart met zijn compagnons de patisseriezaak en ijssalon Smullies in Maastricht. In mei 2022 opent de tweede vestiging in de nieuwe Foodchurch in de Maastrichtse Boschstraat.