Recordaantal exposanten op Broodway

Bakkers in bedrijf_Broodway 2018

Na drie jaar wachten is het weer zover. De negende editie van Broodway komt er aan. Voorzitter Hendrik Rommelaere maakt bekend dat Broodway een recordaantal exposanten heeft en een ijzersterk programma met vakwedstrijden en demo’s. Broodway vindt plaats van 30 september tot en met 3 oktober in Kortrijk Xpo.

Exposanten

Meer dan 275 exposanten komen naar de negende editie van Broodway. Zowel grote bedrijven als kleine bedrijven en starters zijn aanwezig. Een overzicht van alle exposanten en hun producten en diensten staat op de website van Broodway.

Gelijktijdig met Broodway vindt de Meat Expo plaats. Dit maakt het mogelijk om ideeën en ervaringen uitwisselen met collega’s uit de slagerijsector. In totaal is er 30.000m² (5 beurshallen) aan inspiratie voor de specialisaties van bakker, banketbakker, chocoladebewerker, ijsbereider en slager-traiteur.

Demonstraties

Tijdens Broodway geven verschillende vakmensen demonstraties. Onder andere Patrick Aubrion, Niek Bossaert, Sophie Castelain, Toon De Klerck, Christophe Declercq, Geert Jonckheere, Anthony Lams, Oliver Van Nueten en Willem Verlooy zullen aanwezig zijn. Op de Street of Inspiration zijn dagelijks specialisten aanwezig aan wie bakkers vragen kunnen stellen over bijvoorbeeld personeel, flexi jobs, sociale media, marketing, GDPR en hoe omgaan met klantengegevens.

Vakwedstrijden

Op het programma van Broodway staan verschillende vakwedstrijden, namelijk de wisseltrofee Georges Boute, de Bakery Awards, de voorronde voor het Belgisch Kampioenschap Bakkerij en de Innovation Awards.

Wisseltrofee Georges Boutes

VABA-St. Aubertuscentrum, Brood- en Banketbakkerijschool Ter Groene Poorte en de oud-leerlingenbond IVVOB organiseren op 30 september de Georges Boute wedstrijd rond het thema bewegen. De deelnemers maken een sierstuk dat bestaat uit eetbare grondstoffen. In het sierstuk zit één taart verwerkt.

Bakery Awards

Op 1 oktober kunnen bakkers kunnen hun ambachtelijke nutrition brood, luxebrood en pistolets laten beoordelen door een jury van professionals. De beste creaties worden door de jury beloond.

Voorrondes Belgisch Kampioenschap Bakkerij

Op 2 oktober zijn de voorrondes voor het Belgisch Kampioenschap Bakkerij. De deelnemers gaan aan de slag met het het sprookje ‘Belle en het Beest’. Rondom dit thema moeten zij brood, viennoiserie en sierstuk presenteren aan de jury. Deze jury selecteert uit alle deelnemers de finalisten voor het Belgisch Kampioenschap Bakkerij 2019.

Innovation Awards

De beste nieuwe producten maken kans op een Innovation Award. Er worden drie prijzen uitgereikt: Innovation Award Food, Innovation Award Non-Food en de Publieksprijs.

Lees ook
Bakkers in de media - week 26

Bakkers in de media - week 26

Brood van lokaal graan, bakker schrijft verhalenboek voor kinderen met dyslexie en ondernemen in coronatijd. Wat zagen we deze week voorbij komen over de bakkersbranche? Een greep uit de media.

Gewijzigd arbeidsrecht

Gewijzigd arbeidsrecht

De Wet transparante en voorspelbare arbeidsovereen-komsten werd op 19 april aangenomen door de Tweede Kamer. Per 1 augustus 2022 moet de wet gaan zorgen voor betere arbeidsvoorwaarden van werknemers.

Nieuwe wet excessief lenen

Nieuwe wet excessief lenen

Op 24 maart 2022 stuurde staatssecretaris Van Rij een wetsvoorstel, waarmee excessief lenen van de eigen vennootschap(pen) wordt aangepakt, naar de Tweede Kamer.