Masterclass De Smaak van Vroeger

10 oktober 2010

Robert Kranenborg, Rudolph van Veen en René Pluijm gaan maandag in één keuken aan de slag bij de Sligro vestiging in 's-Hertogenbosch. Zij en nog twaalf andere meesters in hun vak geven dan tussen 11.00 uur en 21.00 uur zes masterclasses.

Sligro wil hiermee zeshonderd horeca-ondernemers de kans geven meer te leren over de smaak van vroeger in een aantal vakgebieden. Van het maken van klassieke beslagsoorten tot het braiseren van sucade van hert, het fileren van rond- en platvis en het maken van klassieke bouillons.

 

De masterclasses worden verzorgd door Robert Kranenborg SVH Meesterkok, onafhankelijk restaurantprofessional; Rudolph van Veen, SVH Meesterkok en Meester Patissier; René Pluijm, Culinair avonturier en presentator van het tv- programma Pluijm op Pad; Edwin van Gent, SVH Meesterkok en Culinair adviseur Unilever Foodsolutions; Michel Hanssen, SVH Meesterkok; David van de Gevel, Chef kok Zoetelief 's-Hertogenbosch; Rob Kuyp, Patissier Maison Niels de Veye Amsterdam; Dimitri Roels, Vlaamsch Broodhuys; Bennie Brom, Visspecialist Smit Vis; Jan van de Ven, Meesterkok sinds 1983; Sjef Brok, Tozzi Mozzarella en Arthur Tuytel Top patissier, lid Nederlandse patisserie team. Albert Tielemans is culinair adviseur bij Sligro en is gastheer van de dag.

 

Er is bewust gekozen de vijftien meesters in 's-Hertogenbosch samen te brengen om zo aan te sluiten bij het themajaar 's-Hertogenbosch Hoofdstad van de Smaak 2010. Daarin draait het vooral om eerlijke producten en ambachtelijk bereid voedsel. Uit eigen streek of seizoensgebonden.

Altijd op de hoogte blijven?