La Place “Voor elk wat wils. De eigen BBL-opleidingen worden verzorgd voor kleine groepen van vijftien cursisten die werkzaam zijn in één van de twintig Le Marché/Mangerie-vestigingen van La Place. Zo wisselen ze ook onderling informatie en tips uit. De deelnemer bepaalt min of meer zelf in welke volgorde en welk tempo hij de deelkwalificaties doorloopt. Gemiddeld om de twee à drie weken wordt er een bijeenkomst gepland in Utrecht. Brood- en banketbakkers krijgen apart van elkaar les: er is dus een broodklas en een banketklas. De praktijkopdrachten zijn op maat geschreven, gericht op de eindtermen en herkenbaar in de directe werkomgeving. De opleiding op niveau 4 wordt verzorgd bij voldoende deelnemers, niet elk jaar. Leerlingen die liever een opleiding volgen bij het ‘lokale’ ROC zijn ook welkom voor een BBL-werkplek of een BOL- stage. Deelname aan opleidingen wordt gestimuleerd. In het leerprogramma zijn binnenkort wijzigingen gepland vanwege het Competentie Gerichte Opleiden (CGO). Binnen de CGO-kwalificatiestructuur zijn de bakkerijafdelingen erkend op de niveaus 1 t/m 4 voor: assistent-bakker, brood- banketbakker, banketbakker, allround broodbakker, allround brooden banketbakker, leidinggevende bakkerij. Naast de landelijke erkende opleidingen op niveau 4 is er het programma Management Trainee (MT-La Place). Dit programma is gericht op de aankomende leidinggevenden van de diverse horeca- en foodformules van La Place. De deelnemers aan deze interne opleiding zijn aanbevolen door de bakkerijmanagers, restaurantmanagers en/of HR-adviseurs. Bij de horeca- en bakkerijformules van La Place is het opleidingsprogramma gericht op doorgroeimogelijkheden.”

Altijd op de hoogte blijven?